Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas Memoradum o razumevanju u izgradnji obilaznice oko Beograda sa kineskom kompanijom Synohydro Corporation Euroasia Department i azerbejdžanskom Azvirt.

Mihajlović je memorandum potpisala sa zamenikom direktora firme Synohydro Corporation Euroasia Department Fan Jangom i direktorom kompanije Azvirt Fikrat Najafovim, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Naš cilj je da što pre završimo obilaznicu oko Beograda i zato sam u ime Vlade Srbije potpisala ovaj dokument sa renomiranim međunarodnim kompanijama koje poseduju veliko iskustvo u oblasti projektovanja, izgradnje, finansiranja i ulaganja u infrastrukturu“, izjavila je Mihajlović.
Ona je dodala da će izgradnja obilaznice oko Beograda povezati Koridor 10 i Koridor 11 i dodatno povećati bezbednost na putevima.

U saopštenju se navodi da je na insitiranje Mihajlović formirana posebna Radna grupa za taj projekat, kako bi ovaj izuzetno važan infrastrukturni projekat bio što pre i kvalitetnije završen.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari