Mihajlović sa direktorima Ziđina o otvaranju rudnika Čukaru Peki i novim investicijama 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIĆ

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom Ziđin majninga Fu Feilongom i generalnim direktorom Ziđin kopera Đan Simingom o rudarskim aktivnostima tih kompanija u Srbiji, investicijama u oblasti zaštite životne sredine i toku realizacije projekta novog rudnika „Čukaru Peki“.

Na sastanku je bilo reči i o odlaganju otpada, izdavanju upotrebnih dozvola za nove objekte, inspekcijskom nadzoru, poboljšanju uslova rada, objavilo je ministarstvo.

Mihajlović je navela da zajednički rad Ministarstva, lokalne samouprave, Instituta za rudarstvo i metalurgiju i kompanije može biti još efikasniji i da tako mogu da se iskoriste svi potencijali.

„Saradnja je od presudne važnosti, kao i poštovanje svih propisa i standarda zaštite životne sredine. Nastavićemo sastanke na nedeljnom nivou kako bismo otklonili sve prepreke i kako bi bili zadovoljni i radnici i uprava, ali i svi ljudi koji žive u Boru. Briga o zdravlju životne sredine i briga o lokalnoj zajednici osnova su održivog rudarstva koje želimo u Srbiji“, rekla je ministarka.

Generalni direktor Ziđin majninga Fu Feilong i generalni direktor Ziđin kopera Đan Siming obavestili su ministarku  o planovima na polju razvoja kompanije u Srbiji i projektima koji su u toku.

Sastanku su prisustvovali i direktor Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor Mile Bugarin, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i predstavnici ambasade Кine u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari