Mihajlović sa Kinezima o infrastrukturnim projektima 1Foto: FoNet/MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa zamenikom direktora Nacionalne komisije za razvoj i reformu Kine Vang Sjaotaom o upravo završenom Samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Budimpešti, susretu sa premijerom Kine, ali i dobrim odnosima dva naroda.

„Razgovarali smo o kineskim projektima koji se realizuju u Srbiji. Kina je svakako jedan od naših najvažnijih partnera i vrednost svih infrastrukturnih projekata koje radimo sa Kinom iznosi šest milijardi evra“, istakla je Mihajlović piše u saopštenju.

Na sastanku koji je održan pre početka obeležavanja radova na izgradnji i modernizaciji pruge Beograd Centar–Stara Pazova, kao prvoj deonici u okviru izgradnje pruge Beograd–Budimpešta, istaknuto je da je kineska strana izuzetno zadovoljna saradnjom sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Kinesko-srpski odnosi predstavljaju odličan primer saradnje u okviru 16 plus 1 inicijative, čemu u prilog govori i činjenica da Kina upravo sa Srbijom realizuje najviše projekata. Veoma smo zadovoljni saradnjom sa Vašim ministarstvom“, izjavio je Sjaotao.

Sastanku potpredsednice Vlade i zamenika direktora Nacionalne komisije za razvoj i reformu prisustvovao je i ambasador Kine u Beogradu Li Mančang.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari