Mihajlović: U infrastrukturu ove godine 5,2 milijarde evra, sledeće godine 3,5 milijardi evra

Ostavite komentar


  1. Kako je moguće da niti jedan novinar ne pita direktora Puteva kako misli da će uložiti 300 miliona od putarine ako je godišnji prihod bruto 160 miliona.Podatak koji postoji na sajtu istih tih Puteva i javno je dostupan.

  2. Pomenuta cifra je za nase prilike basnoslovana i bogato naduvana.Postavlja se pitanje da li je uopste moguce da postojeca – sva raspoloziva i angazovana gradjevinska operativa uopste moze fizicki da izvede radove za 5,2 milijarde evra. Zakljucak je nemoguce na objektima na kojima ce se radirti ove godine a to dosadasnja praksa pokazuje.Kad saberemo vrednost svih izvedenih radova u infrastrukturi u Srbiji prosle godine, ta cifra ne moze da predje jednu milijardu evra- i to je previse- ali se ovde od strane ove ministarke stalno daju manipulativne izjave koje su samo delimicno tacne. Naime, ukupna vrednost ugovorenih i radova koji ce biti u ovoj godini biti ugovoreni verovatno iznose 5, 2 milijarde ali ce ti radovi biti izvodjeni i verovatno zavrseni u narednih 5 godina- a ne u ovoj godini! I u tome je obmana a i nije to nikakvo cudo jer izjave koje daju Vucic i njegovi poslusnici su prepuni laznih obecanja i prevelikog i nerealnog optimizma, sve sa ciljem da se obmanjuje ovaj narod- u cemu uglavnom i uspevaju.

    1. Na zalost, apsolutno ste u pravu!!!!!….lazima i manipulacijama sadasnjih vlastodrzaca nema granica!!!!!……neverovatno je koliko nas lazu i varaju!!!!

  3. Ma sta 3-5 milijardi eura….10-14-23-…..ma „udri“samo….dizi sumu,ko te pita !!! Fuuuuj !!

  4. pitam gospodju minisarku 🙂 a kada ce se graditi brza saobracajnica NOVI SAD¬RUMA?ili mozda NOVI SAD¬TUZLA preko rume? cijela tuzla…..znate onu colinu?

  5. Novac koji će se, kako kaže resorna ministarka uložiti u infrastrukturu Srbije; putevi i pruge u Srbiji, u 2019. – 5,2 milijarde evra i u 2020. – 3,5 milijarde evra je u velikom obimu u vidu kredita koje treba vratiti, pa bi bilo vrlo zanimljivo da resorna ministarka kaže, a pod kakvim uslovima su dobijeni ti krediti; grace period, vreme otplate, godišnja kamata, troškovi odobravanja kredita, garancije, i sl.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.