Mihajlović: U martu kreće gradnja jeftinih stanova 1Foto: FoNet

Izgradnja 7.400 jeftinih stanova za pripadnike vojske i policije može da počne u drugom tromesečju ove godine, pošto su lokacije već određene, izjavila je juče ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

„U šest gradova smo pripremili lokacije na kojima će se graditi stanovi već od marta. To su Beograd, Vranje, Niš, Kraljevo, Kragujevac i Novi Sad“, rekla je Mihajlović, dodajući da bi i drugi gradovi i opštine hteli da se uključe u ovaj program Vlade Srbije. U Ministarstvu su saopštili da se radi o gradovima Užice, Čačak, Leskovac, Novi Pazar, Pančevo, Pirot, Požarevac, Prijepolje, Valjevo, Zrenjanin, Bor i Zaječar.

Najmanja spratnost zgrada koje će se graditi za pripadnike sektora bezbednosti biće četiri sprata, cena će u proseku iznositi 500 evra po kvadratnom metru, a za izgradnju jedne zgrade potrebno je oko godinu dana. „Očekujem da do naredne sednice dobijemo predlog modela finansiranja od Ministarstva finansija“, rekla je Mihajlovićeva, govoreći o sednici državne komisije koja upravlja projektom izgradnje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari