Mihajlović: Zakon važi i za Nikolićeve vikendice 1

Ministarka građevinarstva i infastrukture Zorana Mihajlović rekla je da Zakon o ozakonjenju nema ni ime ni prezime, ni veru i da očekuje da se sprovede i kada su u pitanju vikendice predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Mihajlović je, gostujući u Pressingu na TVN1, istakla da je to u nadležnosti lokalne samouprave, odnosno Grada Beograda.

Odgovarajući na pitanja gledalaca televizije N1 da li se Zakon o ozakonjenju ne odnosi na vikendice porodice Nikolić na obali Save u Beogradu, ministarka je rekla da se zakon odnosi na sve. „Zakon o ozakonjenju se odnosi na sve. Očekujem da Grad Beograd sprovede sve što je zakonom propisano. To je u nadležnosti grada. U nacionalnim parkovima smo srušili ono što su ljudi gradili na obalama“, objasnila je Zorana Mihajlović.

Kada je u pitanju objekat Islamske zajednice u Srbiji u centru Novog Pazara, za koji je Muamer Zukorlić sam rekao da se gradi nelegalno, ministarka obećava da taj slučaj neće ostati u fioci.
Ona kaže da je Ministarstvo tražilo kompletnu dokumentaciju od lokalne samouprave Novog Pazara kako bi se videlo da li postoji urbanistički plan za taj deo grada, da li je parcela na kojoj se gradi pod sporom i druge detalje da bi se tačno znalo šta je u pitanju. Kako kaže, ona ne zna da li je parcela pod sporom, kao što su pisali mediji, a da deo dokumentacije koji se na to odnosi još nije dobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari