Mihajlović: Železnica uslov razvoja 1

Kao i pre 132 godine, kad je u Srbiji puštena prva pruga, tako i danas, železnica
je bila jedan od uslova privrednog razvoja, modernizacije i povezivanja Srbije sa Evropom i svetom.

To je izjavila potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović u čestitki povodom Dana železničara.

U prethodne dve godine zajedno smo krenuli u realizaciju velikih poslova koji će doneti bolju budućnost našoj železnici, koja ove godine slavi 132 godine postojanja, navela je Mihajlović čestitajući železničarima njihov dan.

Prema njenim rečima, prvi rezultati su više nego ohrabrujući jer su osnovana tri nova, zdrava preduzeća – za infrastrukturu, prevoz putnika i prevoz robe, modernizovano je više od 80, a radi se na modernizaciji još 166 kilometara pruga.

Da bismo došli do tog cilja, našim prugama vozovi moraju ići od 120 do 200, a ne 40 do 50 kilometara na čas, a ključni pravci – Koridor 10, barska pruga i pruga Beograd-Budimpešta moraju biti u potpunosti rekonstruisani i modernizovani, poručila je Mihajlović.

Od železničara očekujem da budu marljivi i odgovorni u svom poslu, rekla je Mihajlović i dodala da će se Vlada Srbije starati da se sprovedu reforme u železničkim preduzećima, obnovi infrastruktura i da se modernizuje transport kako bi se povećali broj putnika, prihodi i plate, a samim tim i vratio ugled profesiji železničara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari