Potpredsednica Vlade Zorana MIhajlović juče je izdala nalog da se sa njenog službenog automobila uklone zatamnjena stakla kako bi dala primer i ostalima, saznaje Danas u Vladi Srbije. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavila je juče da će u Srbiji ubuduće samo najviši državni funkcioneri moći da imaju potpuno zatamljena stakla, dok će svima ostalima, direktorima, poslanicima, državnim sekretarima biti zabranjeno da stavljaju folije na prednja stakla svojih automobila.

– Tražiću da samo najviši državni funkcioneri, a to su predsednik, premijer, predsednik Skupštine, vojska i policija mogu da imaju potputno zatamljena stakla. Svi ostali, pa i ja, moraće da skinu tamne folija sa prednjih stakala. Nema potrebe da se bilo ko od nas skriva od građana – rekla je juče Mihajlovićeva. Ona će zatražiti, kako je najavila, izmenu pravila prema kojima su trenutno službeni automobili izuzeti od ovog pravila.

Mihajlovićeva podseća da je kontrola zaštitnih folija uvedena 2009, ali je do sada nije bilo.

– Kontrola je uvedena zbog bahatih vozača koji su mimo svih pravila zatamili sva stakla na autu. To je ozbiljan problem za bezbedsnost u saobraćaju. Zato više neće biti dozvoljeno – naglasila je Mihajlovićeva. Prema njenim rečima, 90 odsto vozača nema folije na staklima, a tamne folije i dalje će moći da se stavljaju na zadnja stakla, uz odgovarajuću proveru kvaliteta, odnosno atest koji košta 12.000 dinara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari