Mihajlović sa železničkim preduzećima o sanaciji štete i radu u vreme epidemije

Ostavite komentar


  1. Da li znate da 80% rukovodećeg kadra u Infrastrukturi železnice ima neodgovarajuću stručnu spremu, odnosno imaju VI-1 ili VI-2 stepen stručne spreme i veliki broj sa sumnjivim diplomama, izdate od neakreditovanih ustanova i sl. Priča se da bi to sve „zakonski“ moglo da prođe menadzer za ljudske resurse N.J. je suprotno svim važećim zakonima izmenio Pravilnik o sistematizaciji i takoreći spustio stepen stručne spreme sa VII-1 sss na VI sss i tako omogućio nestručnim kadrovima da vode železnicu kao i da sama ona poseduje sumnjivu diplomu i predstavlja se kao dipl.pravnik, možete misliti… kao primer da je sve tačno imate direktora za nabavke koji je završio trogodišnji Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu i stekao zvanje, pazi sad, dipl.inž. proizvodnog menadzmenta a to vam je VI-1 sss, u prošlom Pravilniku o sistematizaciji je trebalo da imate VII-1 sss za to radno mesto, a sada imate takvih na stotine…
    Ko dozvoljava „pljačku“ narodnih para kroz neosnovano primanje plate i plaćanja poreza i doprinosa na teret iste te plate i još gore ugrožava bezbednost ljudi i imovine, Zorana Mihajlović ?

    1. E a da li znate da joj je savetnik, covek, koji je 2 putarske firme oterao u stecaj?Sto gori, to bolji za nju.

  2. Vseto je izbegnuto prezime jednog navodno korumpiranog direktora protiv koga je RJT otvorilo postupak. O ostalima da i ne govorimo jer ih je doticna ministarka dekretom postavila uprkos tacno 100 molbi od kojih je bar 10 % a to znaci 10-tak bilo vrlo visokog strucnog i iskustvenog nivoa na ZS. Ali sta to vredi – zeleznice su upropascene a stalnim izjavam a la „nelipsi magare do zelene trave“ priblizavamo se vec i drugom evropskom redu voznje u decembru za koj pruga BG-NS nece biti gotova a da ne govorimo do Subotice i dalje do Budimpeste. Ali MAV su pametne i odrzavaju lokalni saobracaj na pruzi Kelebia-Budimpesta a mi smo sve razmontirali. Pitam se samo od cega vec drugi godinu zeleznicari na nasoj najvaznijoj pruzi primaju platu?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.