Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je Elektroprivredi Srbije naložila da reši problem ukidanja popusta od pet odsto za redovne platiše u julskom računu za struju. Mihajlovićeva je na konferenciji za novinare Srpske napredne stranke kazala da EPS to može da reši kroz pretplatu za sledeći račun ili na neki drugi način.

„Tražila sam od EPS-a i da predloži određene načine stimulacije redovnih platiša električne energije. Javna preduzeća moraju da shvate da su tu zbog potrošača“, istakla je Mihajlovićeva i dodala da je bilo i situacija da neke distribucije nisu odgovorile potrošačima koji su juče dolazili zbog reprogama duga za struju. Ministarka je poručila EPS-u, Srbijagasu i svim javnim preduzećima koja rade s potrošačima da počnu i da se bave njima jer se srpsko tržište otvara. „Pojaviće se neko drugi ko će biti vrlo zainteresovan da ovde razgovara i bude sa potrošačima i ponudi sve moguće uslove kako bi ih imao kao kupce“, kazala je Mihajlovićeva.

Nedugo po objavljivanju ove izjave, iz EPS-a je redakcijama stiglo saopštenje iz EPS-a u kome se podseća da građani koji redovno plaćaju struju imaju već popust od pet odsto na iznos sa računa, kao i da je formiranjem preduzeća EPS „Snabdevanje“ produžen rok za uplatu sa 20. u mesecu na 25. kako bi i penzioneri koji tog datuma primaju svoje prinadležnosti mogli da umanje svoj dug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari