Mikro i mala preduzeća prva će početi da dele otkaze

Procena MMF-a je da bi u Srbiji bez posla moglo da ostane do 160.000 ljudi

Ostavite komentar


  1. Znaci oni-sto su od drzave prvo dobili pomoc da ne otpuste zaposlene, sad ce izgleda dobiti pomoc da ih OTPUSTE. NAPREDUJEMO?!!!

  2. Zasto da se brinemo? Svi mozemo da se zaposlimo u besmislenoj fabrici za genijalce. Srecom nikad nece biti zavrsena. Dok se fabrike i preduzeca zatvaraju neko podrzava i debelo finansira fiks ideje jednog diktatora i fanatika.

      1. Ne predstavljam se lazno posto me direktor tako tretira, kao radnika, a ponekad i roba. Sve sto je napisano je apsolutno tacno i nadam se da ce neko posle svih ovih komentara obratiti paznju. A tvoj komentar govori o tome da ocigledno nisi upoznao doticnog direktora, niti uslove u kojima radimo, cim ga branis.

      2. Ako je Zeljko onaj sto mu se fotoni krecu po obodu, jasan mi je ovaj komentar ko u malog deteta. Jos samo da ukine komentare kao na Youtube. Ne mozete spreciti ljude da govore.

  3. bok te mazno, pa koliko to srbija ima sindikata, te ovi sindikati, te oni sindikati, te neki samostalni. pa jedna nemacka, sa tolikom ekonomijom i zaposlenih nema toliko razlicitih sindikata.

    1. Prema nasem zakonu o radu, predsednici sindikata ne mogu da dobiju otkaz dok su na funkciji predsednika sindikata, kao ni 2 godine nakon napustanja funkcije. I otud zilion sindikata..

  4. Prvo , Srbija je usluzna ekonomija , znaci nije proizvodna vec usluzna , to znaci … turizam , kafici , frizerski saloni , kladionice . Tako je napravljena u svojoj osnovi , od kursa dinara do svega ostalog . Zbog toga se i daju velike subvencije stranim investitorima da dodju ovde . Sta sad ocekuje ta “ usluzna “ ekonomija , svaki put kad je u krizi da joj drzava daje pomoc , jel mi to zivimo u kapitalizmu ili socijalizmu ?

  5. Mala preduzeća koja su potpomognuta od strane SNS a i satelita lepo će poslovati, to će vam detaljnije objasniti botovi.

  6. Šteta, nema nekih izbora na vidiku, pa bi se očas posla pronašlo nešto para, a Predsednik ode po njih. Jer smo tako u mogućnos?

  7. Kazete:
    “ Čak i firme u IT sektoru imaju problema jer trenutno ne postoji potreba.”

    Cak ni ja ne razumem ovu recenicu jer trenutno ne postoji potraznja.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.