Milan Prostran: Popis poljoprivrede pokazao propast stočarstva i farmera u Srbiji

Ostavite komentar


  1. PA presli da motaju kablove. Tamo Drzava daje subvencije i napustili zemlju Srbiju pobegli od zlatnog doba. KO god ZIVI u nekom selu zna gde su mladi otisli to nije tajna. Kod mene dva momka imali plate kao varioci po 150 000.Ipak otisli u NEMACKU. Bolji uslovi i pocetna satnica 25 evra. Minimum im ostaje po 2000 evra mesecno. Zao roditeljima jedinci. Nadaju se da ce se vrate kad zarade da obezbede za pristojan zivot. Dace Bog.

  2. Па сад, ко је крив, Бриселским СППРАЗУМОМ омогућили смо увоз меса из ЕУ без царина и ето тако су уништили домаћу производњу …!

  3. Sve je počelo od Djindjića i uvoza svinjskih glava iz Madjarske i zabrane izvoza mleka od koje se Srbija nikad nije oporvila.

  4. Najlosija i najneuspesnija politika vodi se upravo u oblasti poljoprivrede.I to decenijama.Svi preduzeti koraci su samo sminka,nema ozbiljne strategije.Dok ne udarimo u dno.Poslusajte predloge ozbiljnih profesora polj.fakulteta.

  5. Zivim na selu vec 40 godina i pitam se zasto iko radi vise poljoprivredu i zivi na selu. Radi se svaki dan po 12 sati dnevno. Ako ne na njivi onda oko stoke ili popravke masina. Uz to plati svakojake dazbine, poreze a sta dobijes. Rupe na putevima, mnogi nemaju asfalt. Ulicno osvetljenje – sami platili uvodjenje. Vodovod – sami platili po 2000 evra. Kanalizacija ne postoji. Najgore lekare i ucitelje salju na selo da rade jer znaju da se nece niko buniti. Ako je potrebno ici kod doktora, mora se ici u grad a to je dodatni trosak jer nase zdravstvo ne zavrsava nista za jedan dan nego doci sutra pa prekosutra i tako unedogled a trosak transporta mnogo veci nego za zitelje gradova.
    Mladi zato i odlaze. Ide da mota kablove 8 sati, posle toga je slobodan i jos ima 20 dana godisnjeg. Ne cima ga komsija da skupe pare za ulicnu svetiljku jer je neki dripac razbio kamenom. Nece ostetiti auto na seoskim rupama. Nece mu nestati struja pri prvoj vecoj kisi i ostati u mrako po 4-5 sati. Imace signal mobilnog telefona svuda. Da ne nabrajam vise.
    Kao sto rekoh zivim na selu vec 40 godina ali nemam zemlju vec radim u firmi. Pricam vam sta moji prijatelji rade. Imam sina i ima da ga bijem 101 i nazad ako ne bude napustio selo

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.