Milenijum tim foto N1foto N1

Kompanija Milenijum tim odgovorila je na optužbe nekadašnjeg košarkaša Crvene Zvezde i reprezentacije Srbije Vladimira Štimca da su pokušali bespravno da kopaju po njegovoj zemlji i da su pretili njegovom bratu privatnim obezbeđenjem.

Oni navode da su glavni izvođač radova na izgradnji razvodnog gasovoda visokog pritiska Aleksandrovac-Brus-Raška-Novi Pazar-Tutin, čiji je investitor JP Srbijagas.

„Parcele kroz koje gasovod treba da prođe pravosnažno su eksproprisane rešenjem koje je izdala Republika Srbija, Opština Raška, Odsek za urbanizam, Imovinski poslovi, broj 465-1935/20 dana 12.05.2023, a rešenje je postalo pravosnažno 05.06.2023.

U skladu sa ovim rešenjem niko ne izvodi radove bespravno na pomenutoj zemlji, jer pravo službenosti prolaza je upisano u katastru i vodi se na JP SrbijaGas u čije ime, i za koga mi izvodimo pomenute radove“, stoji u odgovoru ove građevinske kompanijepoznate po izgradnji velikih državnih projekata poslednjih godina.

Oni ističu i da je „brat gospodina Štimca zajedno sa par komšija juče (18.08.2023.) i danas (19.08.2023.) pokušao da opstruira izvođenje radova, na šta smo mi u dva navrata bili primorani da obavestimo policiju, koja je izlazila na lice mesta gde je napravljen i zapisnik“.

Takođe ističu da nisu angažovali privatno obezbeđenje kako se pominje, „niti je „pretila“ kako se navodi u izjavi. Sve što radimo na projektu izgradnje razvodnog gasovoda Aleksandrovac-Brus-Raška-Novi Pazar-Tutin je u skladu sa planskim dokumentom, zakonom, propisima i pozitivnim normama Republike Srbije“.

Oni zaključuju da pomeranje trase gasovoda u ovoj finalnoj fazi apsolutno nije moguće. “

„Izgradnja ovog značajnog infrastrukturnog gasovoda dužine 120 kilometara je u završnoj fazi, a planirani završetak radova i puštanje u funkciju se očekuje u oktobru 2023. godine.

Građani ovog dela Srbije, Aleksandrovca, Brusa, Raške, Novog Pazara i Tutina očekuju završetak ovog energetskog projekta koji će olakšati život domaćinstvima i odgovoriti na sve veće potrebe privrede za gasom u ovom delu Srbije“, navodi se u odgovoru Milenijum tima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari