"Milioneri na socijali" – duguju im stotinu plata

U Srbiji ima oko 100.000 radnika kojima još nisu isplaćene zaostale zarade i kojima država duguje čak 400 miliona evra
Radiša Spasić, član Radne grupe za isplatu zaostalih zarada bivšim radnicima propalih društvenih preduzeća

Ostavite komentar


  1. Zalosna je ovo zemlja kada gradjani i radnici moraju da traze svoja prava od stranih sudova i institucija za zastitu ljudskih prava. E, pa Vucic Aleksandar neka i dalje laze nas gradjane Srbije, dokle moze ali ne moze doveka da laze a u isto vreme i da "maze", dosta je bilo, provalili su ga i stranci a posebno Strazbur. Radnicima "ZELTURIST““-a duguje 17 neisplacenih plata za period od novembra 2013. godine zakljucno sa martom 2015. godine uz sva dugovanja za penziono i zdravstveno osiguranje. Napominjem da je "ZELTURIST" D.O.O. Beograd, nekadasnja "cerka" firma Zeleznice Srbije ciji je automatski osnivac Vlada Srbije, sto i postoji u osnivackim aktima preduzeca koje je imalo za osnovnu delatnost, ugostiteljstvo i turizam u zeleznickim objektima sirom Srbije. Na zalost svi objekti kojima je rukovodio "ZELTURIST" od Vrnjacke Banje, Vranjske Banje, hotela "BEOGRAD" …su zatvoreni, opljackani i prepusteni propadanju. Takodje bih napomenuo da su "poslednja" dva direktora "ZELTURIST““-a postavljena iz redova vladajuceg Vucicevog SNS-a, a to su bili Kolaric i Lugonjic. Koliko su imenovani bili "uspesni" vidi se iz prilozenog od neisplacenih plata ( za koje postoje izvrsne sudske presude ) pa do objekata koji su u vlasnistvu Zeleznice Srbije, koja se nalaze na ekskluzivnim lokacijama a prepusteni su propadanju iz dana u dan od kada vise ne rade. Znaci moramo da se i pored sudskih izvrsnih resenja koja su doneli nasi sudovi da se zalimo i da trazimo svoja prava od suda u Strazburu, koji je nasa poslednja nada. Hvala ti drzavo Srbijo sto se tako odnosis prema svojim radnicima koji se nalaze na ulici bez posla i sa prosjackim stapovima. Sretan ti 1. MAJ praznik rada ako uopste neko "radi" u ovoj zemlji, potlacenih i obogaljenih radnika.

  2. Zao mi je sto moram da konstatujem, ali mi se cini da su za ovakvu situaciju delom zasluzni i sami radnici. Nekako mi deluje neverovatno da radnik sam ne da otkaz posle trece neisplacene plate i tuzi firmu. Cini mi se da tu ima dosta radnika koji nista nisu radili godinama, a ocekuju da im neko nesto plati. Ne bih zeleo da ispadnem bezosecajan, ali ja imam vec skoro 30 godina staza i sve to u privatnom sektoru. Primenio sam dosta poslova i uvek sam ja bio taj koji je davao otkaz. Niko me nikafa nista nije pitao i nikada nikom nisam kukao ili nesto trazio.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.