Milšpedu 2,9 miliona dinara za tehničko-konsultantske usluge za EXPO 1Foto: Shutterstock/BalkansCat

Logistička kompanija Milšped dobiće 3,5 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost (PDV) za pružanje tehničko-konsultantskih usluga za specijalizovanu izložbu Ekspo 2027, prenela je danas Nova ekonomija.

Savetodavne usluge su u vezi sa transportnim sistemima, a nabavka se obavlja po posebnoj proceduri, propisanoj specijalnom Uredbom za tu izložbu.

Za te ove usluge je 16. avgusta upućen poziv za podnošenje ponuda samo na dve adrese: Preduzeću za usluge špedicije i trgovinu Milšeped i preduzeću PRO Team, koje takođe obavlja međunarodni transport i špediciju.

Ponudu je zatim 22. avgusta podneo Milšped, a 2. septembra i dopunu, odnosno dodatna pojašnjenja u vezi sa uslugama koje je to preduzeće pružalo do sada i periodom u kojima je pružao te usluge.

U 2024. godini, Milšped je dobio posao vredan 60 miliona dinara za Srbija Kargo za redovan i privremeni uvoz, izvoz, izradu nacionalnog tranzitnog dokumenta, davanje stručnih saveta i uputstava u oblasti carinske regulative, podnošenje prijave za carinjenje robe i slično.

U toku 2022. i 2023. godine Milšped je dobio tri miliona dinara bez PDV-a za spoljnotrgovinsko posredovanje i špediciju u uvozu i izvozu za Narodnu banku Srbije, kao i usluge transporta za Poštu Srbije.

Kompanija Milšped je u 2023. godini ostvarila neto dobitak od skoro 10,3 miliona evra, dok su poslovni prihodi bili 322,5 miliona evra.

Direktor i stvarni vlasnik Milšpeda je Nebojša Iković, a kako se navodi na sajtu Košarkaškog kluba Partizan i član Upravnog odbora tog kluba. Za člana UO KK Partizan biran je u dva navrata, 2017. i 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari