Minimalac do kraja godine 400 evra: Vučić u obilasku Auto-puta mira

Ostavite komentar


  1. odlicno, drago mi je da nasa drzava napreduje, ovo povecanje minimalca ce znaciti mnogim ljudima.

  2. Sindikati čuli ste gazdu, ne brukajte se minimalac je odlučen, nema potrebe da se pretvarate u toj “ borbi“ kada se ništa ne pitate

  3. Ako će nas put povezivati i sa Srbima i sa Albancima na Kosovu i Metohiji, zar nije bio red da bude prisutan i neko od zvaničnika sa Kosova (Srbin i/ili Albanac) sa kojima po nazivu puta želimo da se (po)mirimo?

  4. A onda će, kao i uvek, početi cirkus! Kao, pregovori vlade i poslodavaca! A gospodar im već zacrtao koliko će biti minimalac!

  5. Поздрављам свако повећање плата које се не одражава на економску стабилност.

  6. Sindikati razlaz, gazda je rekao 400 evra minimalac, inflacija već pojela, koga briga kada smo mi ekonomski Tiger

  7. Problem je visina potrošačke korpe …a za par godina neće nam trebati nikakva luksuzna hrana ….o kulturi i godišnjem odmoru (more) i da ne razmišljamo . Što smo bili bili smo …bar pamtimo nešto lepo…

  8. Čisto me zanima,zašto nikada ne kažu koliki postotak BDP-a ide na kamate na taj famozno niski udio duga u BDP-u,pa da vidimo tko je uistinu više zadužen od koga

  9. Kada sam ja otišao u penziju sredinom prethodne decenije, prosečna plata u Srbiji je bila 61,25% moje penzije. Danas je prosečna plata u Srbiji 75,72% moje penzije
    Em je Vučić opljačkao nas penzose za 800000000 eur, em nam je svojom ljubavlju blokirao normalan rast penzija da će i „bogati penzioneri“ početi da kopaju po kontejnerima. A on nastavlja da opljačka sve.

  10. Šta je sa potrošačkom korpom???
    Nekada je na RTS javnom servisu bila prikazivana nedeljna a na kraju meseca i mesečna potrošačka korpa…sada toga više nema,zato što je ta potrošačka korpa otišla u „vražiji mater“…

  11. Na tih 400 da doda jos 150 i da oni sam minimalcem imaju bednu platu!
    Ovo sad vise ne moze da se kaze ni bedns,sve sa povecanjem!
    Strasno!
    Ali dok se cuti,bice bedna…

  12. Ne znam kako računaju taj „minimalac“, ali kad sam mesec dana bio na bolovanju, primio sam akontaciju od 12.500 din, a tvrde da se minimalac ne može umanjivati.

  13. Opet ista priča.Ekomomisti kažu da je evro depresiran te da stvarni kurs treba da je oko 240 din.Dakle u tom slučaju njegovih 400 evra,realno je 200 evra.
    Da je to tako vidimo po potrošačkoj korpi.
    Dakle prevara se nastavlja i trajaće..

  14. Minimalac raste, ali raste i cena alpske salame, već je dostigla istorijski nivo…pa se vladamo po onoj narodnoj poslovici, bolje džabe sedeti- nego džabe raditi…!!
    Talačka kriza se nastavlja….

  15. @Anja šta će to značiti mnogim ljudima? Znaš li koliko je poskupela struja,komunalije,voda,tehnički pregled, cipele,knjige? Nemaš ti pojma o životu ali si zaradila sendvič

  16. A potrosacka korpa 1000eur i to ono da se prezivi nista luksuz. Minimalac je morao biti 800eur po ovim cenama.

  17. Јесте, јесте -истина је!’Читали смо и ми
    о томе у „Јеж“-у ! ‘Причу’ знамо напамет, свима ћемо то понављати, али зашто не измисле нешто уверљивије?!

  18. A šta ćemo kupiti za 400€?!
    Pa jedna porodica sa dvoje dece će tad bar moći svaki mesec da uštedi za jedan toalet papir,pa sledeći mesec da se bahati.

  19. Zašto učestvujete u njegovim obmanama – plata se prima u dinarima, a ne u evrima.

  20. Baš meni treba autoput do albanije, treba mnogo veća plata a ne minimalac a ostalo na ruke.

  21. Dužina puta koji je otvoren tako pompezno je kao od Brankovog mosta do studentskog grada. Nazdravlje!

  22. Predlog za predsednika – hajde od sada, da narod bolje razume, da nam objasni to ovako: za minimalac moci cete da kupite toliko hleba… mleka… ulja… goriva… a nekada, u vreme zutih, mogli ste toliko i toliko, zatim – otkupna cena zita… kukuruza… malina je sada ovoliko, gorivo, djubrivo i zastitna sredstva su ovoliko a u vreme zutih to vam je bilo ovako… Mislim da bismo svi malo bolje razumeli.

  23. Anja, šta je tebi ovde odlicno? Bedna plata od 400 Evra, sa kojom ne možeš preživet pola meseca.

  24. Mnogi rade na PPP ugovorima koji su manji od minimalca. Znam neke koji npr na VMA rintaju za 37 hiljada mesecno.

  25. Па ово је стварно, цена као да је од злата.
    400 милиона евра, 3-4 километара.
    О толиком новцу можемо само маштати, а ови који граде сигурно су се лепо офајдили.
    Оволико Копта,па о путу у селу у коме живим, никад неће видети асфалт.
    Баш крају наша деца су осуђени на потпуно изумирање.
    Али важно је да се повежемо са Албанцима, који ће на овај начин лакше да нас потисну са наших јужних пограничних територијиа.

  26. Koliko je to onda povecanje od 4000 din.ne mora da se mucite nama je i ovo mnogo neka ima dovoljno za vas ,odnosno one sa fakultetskim diplomama jer oni znaju da se bune a sirotinja cuti.Sramota

  27. Gospodine ,Presence da li bi vi mogli da zivite od minimalca tj.40.000din.Sa cetvoroclanom porodicom.Placanje stana,hrane ,skolovanje dece I da ne nabrajam jos koji troskovi.Sramota

  28. EU će nam pokloniti 40 mil evra a po nekima to su naši neprijatelji. Šta su nam poklonili prijatelji iz kine. Čist vazduh i sta jos…

  29. A koliki je minimalac na buvljaku,pijačnim tezgarošima I raznim ajnfor pijacama?!?!?! Nema porekla robe,nema sanitarne kontrole,nema fiskalnih kasa,nema rashladnih uređaja,nema prijave radnika ..bravo Srbiji!!!

  30. Prefsednice, zar o minimalcu, ne pregovaraju sindiksti i vlada Srbije. Zarvas nije bsr ponekad sramota, da preuzimate sve nadleznosti, i pljujete ljude koji treba da rade svoj posao. Budite bar malo fer, ili ostanite to dto i jeste, gazda i bog, koji o svemu oflucuje. Predlazem, takodje, da se malo posvetite domacinskom poslovanju ili bolje receno radu. Povedite malo racuna o zaduzivanju Srbije, ili kratko receno dugovanjim koje Srbija ima. A radi se o cifri od 36, 0 milijardi dolara. Podseticu, vas da kad ste dosli na vlast, odnosno preuzeli vlast od zutih, ili demokratske stranke, dug Srbije prema stranim poveriocims, iznosio je 14,0 milijardi dolara. Zar vas nije bar malo sramota, ili strah od tolikog zaduzenje Srbije, koji ste napravili od kada ste dosli na vlast. Ili razmisljate po onoj narodnoj, posle mene potop, bas me briga, ja i moji satadnici, smo se obezbedili, tu je Srpski Dubai, meka za skrivanje domacih para.

  31. Ovaj put ne radi zbog gradjana Srbije, već zbog povezivanja Pristine sa medjunarodnim koridorima. A priča o minimalcu služi za skretanje pažnje sa tih „detalja“.

  32. HAJDE , BUDI POŠTEN PA PORED TE INFORMACIJE RECI I DA ĆE INFLACIJA DO KRAJA GODINE BITI 15%, MIMO SVIH U OKRUŽENJU.

  33. Tanja Miščevic mi deluje nekako neraspoloženo, radi na evrointegracijama, a od njih ništa; ali ne mari, Žofre je tu da je oraspoloži.

  34. Dinara….koliko je to dinara? Koliko je to kilograma mesa, litara ulja, kilograma luka, krompira? To nam kazi to nas interesuje.

  35. Ovaj me podseti na onog iz serije sto ga zovu Paja trosak …samo sto nas precednik se razbacuje parama gde nas svakim danom sve vise uvlaci u duznicko ropstvo.

  36. Radila sam do pre dve nedelje za platu u jednoj radnji od 30000.Toliko o postovanju visine minimalca.Dala sam odkaz posle mesec i po.Plata na dve nedelje po 15000.

  37. 40 miliona evra za 3,5 – 4 km puta? I nadamo se da će nam pokloniti još 60 miliona evra? Nešto tu ne štima…

  38. Držanje kursa Eura na 120 dinara je sve što ste ti i tvoji pajtosi uradili u ovih 12 godina ! Plus,što ste razorili državu i društvo !!

  39. 10+ miliona evra 1km autoputa?!
    Ovaj više i ne krije koliko krade!!!

  40. Nemačka ima 13.141km autoputeva,ali nikad nije imala para za bacanje na cirkus od vučićevskih raznoraznih otvaranja na svakih 5km!

  41. Sve je „će biti“,kada ćemo doživeti da se govori minimalac je a ne „će biti“ i moja baba je bila živa pa više nije.

  42. Imam 82 godine a ne videh u svom dosadašnjem životu ni većeg manipulanta ni lažova, on se koji put prevari i kaže po koju istinu ali veoma retko.

  43. Опет се враћам на текст, мислим да нисам погрешио, нисам
    40 милиона евра за3,5 до четири километра која су урађена с толико паре.
    Целе ноћи нисам спавао, целог дана само ми то у глави, опет ме чека несаница ….
    Мени није добро, јако ми је лоше, зар може ово овако да прође, треба неко ту на скупу да узвикне :,,Лаж, велика прецедниче“ ,као дечак ,,Цар је го“ .
    Ма треба ово стање у држави обуздати, ово је велика пљачка, ко да је дошо судњи дан.
    Ал и то их неће учинити бесмртним, само два метра ће им бити довољно.
    Било је било,ал овако никад???

  44. U neformslnim kratkim razgovorima na plaži u Herceg Novom dva para penzionera iz BG kažu da su zadovoljni s penzijama ( oko 90.000 dinara po paru),čitaju ALO i każu mi ,čuli smo na TV da su laži sve te afere(Jovanjica,Krušik….).
    Tek sam sad shvatio u kom mraku žive neki ljudi. .i śokiran sam bio da su profesori u penziji.Na protestima ne učestvuju…rekoh im da sam bio pred konzulatom u Frankfurtu u sklopu protesta „Srbija protiv nasilja“,što su prokomentarisali kao gubljenje( mog) vremena.Možda grešim,ali loš smo narod.
    Dolazim iz ništa bolje Republike Srpske.
    Sigurno koračamo u ponor.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.