Sindikat Sloga: Vučić bez dogovora i mimo ovlašćenja najavio minimalnu cenu rada

Ostavite komentar


  1. Sigurno ce 2657 godine min plata biti 12858 € , samo se treba malo strpeti , Srbija tigar sa Balkana

  2. Neka on živi sa tom platom, sve poskupelo, nije ni čudo što nema radnika,niko neće da radi za taj novac. Sva deca odlaze u inostranstvo da bi mogla da se osamostale, osnuju porodice i vode svoj život. A on neka sanja kamione,avione…

  3. Četvoročlana porodica, (otac, majka i 2 deteta), gde oba roditelja primaju minimalac, imaju prihod 80 000 din. Ako recimo jedu burek i jogurt treba im 1000 din za obrok. 3 obroka po crvena je 3 000 dnevno pa puta 30 dana, znači 90 000 mesečno ako se moze ziveti na burek i jogurt…Znaci samo za hranu fali 10000 din., a gde je struja, voda, komunalije, gde su knjige, garderoba, obuca….
    Zaključak: Ekonomski tigar je na izdisaju…

  4. Kompletna srednja skola u svim drzavnim ustanovama, po vazecim koeficijentima, je placena ispod minimalca. Npr. na fakultetima. Tehnicari,laboranti itd. Tako da ustanova dodaje iz sopstvenih sredstava da nadoknadi do minimalca. Pri tom sto ti poslovi ne treba ni da budu na nivou minimalca. Sve je poremeceno. Medicinske sestre imaju vecu platu od profesora u skolama. Sramota.

  5. …tuga,tuga,tuga…
    Pola miliona radnika zavisi od nečije samovolje….
    Plači Srbijo….

  6. Sindikati su poerednici izmedju vlasti i radnika,i oni su nadlezni da dogovaraju cenu rada,a ne Vucic kao pojedinac,i nenadlezan za to.Red i zakon moraju da se postuju da ne dodje do feneralnog strajka.

  7. Vučić o svemu odlučuje i da se ukine stara glavna železnička stanica u Bg pa do trajnog umanjenja penzija do 20%ijako imaš 40 god radnog staža anemaš ponovim 65 god života.Gde je tu pravda gospodine Vučiću.Svojim zakonima koje ti donosio pljačkaš preko 70000 penzionera

  8. Hajde da mu damo minimalac da vidimo koliko ce da izdrzi da zivi snjim?Puni su novca i ne znaju sta je stvarnost.

  9. Sindikati se prave da se nešto pitaju. Zna se ko sve zna najbolje I ko odlucuje. Sindikalne vodje žive na jaslama drzavnih preduzeca I samo malo talasaju, tek da pokazu da su živi, a da ne uznemire Vrhovnog komandanta za sve.

  10. Konacno da neko kaze ono sto jeste.glad,siromastvo,nemastina,bolest,nemogucnost lecenja.uzas i posast naseg naroda.jadni smo u svakom pogledu,dok elita luduje.

  11. Svetlana, molim vas ne širite neistine! Ja kao medicinska sestra imam 20% manju platu od mog brata nastavnika.Treba da se sami izborite za bolji status, ali ne na način da omalovažavate druge!

  12. Minimalna cena rada je maksimalna glupost, otprilike kao da propisuju minimalnu cenu eksera ili cigli…

    Potpuno je nejasno zašto se u dogovor koji se tiče isključivo mene i mog poslodavca uguravaju neka treća i četvrta strana koje nikakve veze ni sa mnom ni sa mojim poslodavcem nemaju…

    A rezultat? Što veći minimalac, to veći troškovi života, pa prema tome ako ti je do juče uz minimalac od 40 hiljada trebalo 80 hiljada za puko preživljavanje od prvog do prvog, onda će ti sutra uz minimalac od 60 hiljada trebati 120 hiljada za isto to preživljavanje.

  13. Pa sta ste ocekivali,svake godine je tako,a sindikat cuti.Sada idite u Eps pa vidite ko ima vece plate od med sestara i nastavnika,pa kafe kuvarice.Minimalac treba da bude 100000,00 za pristojan zivot.Svake godine se radnik ponizava.

  14. Samo u Srbiji postoji pojam “ minimalac “ i nigde vise . SRAMOTA ! Trenutno radim kod poslodavca koji nam isplacuje minimalac od 35000 dinara. Svakog meseca sledi prica, bice od sledeceg meseca. Naravno, posto ima veze u inspekciji rada, to i dalje nije sankcionjsano, a ljudi se plase da ga prijave da ne ostanu i bez tih para. Svi politicari treba da zive bar godinu dana od minimalca.

  15. Kakav sindikat sloga.Dosty sa tim grupicama koji samo sebe predstavljaju.Trebylo bi da i oni nessto rade.

  16. Ne možemo da dajemo ono što nemamo.Tako da je stvarno loša Cena rada al bolja je nego 1993godine.Tako vrabac u ruci nego golub na grani.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.