Minimalna plata 36.000 kad prosečna bude 70.000

Poslodavci u potpunosti odbacuju ideju da najniže zarade dostignu nivo potrošačke korpe

Ostavite komentar


    1. verovatno sve zemlje na svetu imaju minimalnu cenu rada, ali je retko gde tako mala kao kod nas.

    2. Minimalac postoji svuda, samo se razlikuje od zemlje do zemlje kolika je minimalna cena rada.

  1. Pa ne vidim u čemu je problem. Povecajte za 10% svakih 6 meseci a doprinose smanjujte za 3-4%. Pratite kako reaguju tržišta. Inače povećanje minimalca povećava potrošnju pa samim tim i promet istim tim poslodavcima pa posledično i rast bdp-a. Minimalna plata može da ide do 60% prosečne kako je npr u Sloveniji. Ne znam sto se ne udruže poslodavci i sindikati pa ne napadnu državu koja opterećuje minimalac sa porezima. Ako neće skroz da ga skinu nek ga pocnu smanjivati svaki pregovaracki ciklus.

  2. E samo me zanima sta to moze da se kupi za 36000 dinara pa da cela porodica moze da prezivi ceo mesec

  3. A gde, osim u Srbiji, ima neko ko je prijavljen na minimalac, a ode na sajam automobila i kupi Mercedes E od 70000€, ali nije to sve to, je bilo pre 2-3 god, a ove novi Audi A6. Nova Pazova je puna takvih, a koliko ih je u Srbiji…..

  4. Ovo je stvarno sramota treba minimalac da iznosi 36ooo hijlada mesecno jer je najvise radnika sa minimalcem ne nego dajte ovima sto primaju sedamdeset dajte im sad sto ja imam troje dece i kako da zivim sa 26 hijlada plate a drzava mi neda nista drugo jer radim normalno bojle mi je da se prijavim za socijalno sedim kuci i primam novac i posle vam kriv neko kada je srbija pusta neracaju se deca a zasto kako da ih izdrzavamo i sto radne snage idu za nemacku tom radniku treba dati da ima da kalko toliko zivi ovaj covek i treba da se bori za minimalac svaka mu cast kad se neko naso da misli i o sirotinji svaka vam cast

Ostavite komentar


Ekonomija

Rio Tinto pozdravio uredbu Vlade o projektu Jadar 10

Rio Tinto pozdravio uredbu Vlade o projektu Jadar

"Rio Tinto pozdravlja donošenje Uredbe Vlade Srbije o primeni uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita Jadar", saopštila je ova kompanija.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.