Ministar Husein Memić u Užicu: U budžetu za narednu godinu 822 miliona dinara za turističku infrastrukturu Srbije 1Foto: Grad Užice

Ministar turizma i omladine Husein Memić je izjavio u Užicu da je u državnom budžetu za narednu godinu planiran iznos od 822 miliona dinara za razvoj turističke infrastrukture i da su uvećana i sredstva za projekte mladih.

Povod za njegov dolazak u Užice je završetak proširenja smeštajnih kapaciteta u Konačištu „Grad“, koji je otvoren 2017. godine.

Taj objekat posluje u sastavu TO Užice, a za proširenje njegovog kapaciteta Ministarstvo je izdvojilo sedam miliona, lokalna samouprava 2,4 miliona, a TO Užice 1,3 miliona dinara.

„Užice je odličan primer kako se prave i realizuju dobri i održivi projekti“, ocenio je ministar i poručio da to konačište „treba da bude primer drugim lokalnim samoupravama“ i pozvao ih da konkurišu za sredstva tog Ministarstva.

Ministar Husein Memić u Užicu: U budžetu za narednu godinu 822 miliona dinara za turističku infrastrukturu Srbije 2
Foto: Konačište Grad

„Neverovatno je da ovaj objekat ovako lepo izgleda, a da su u njemu zaposlene samo tri osobe“, kazao je Memić i naveo da to konačište „besprekorno funkcioniše“.

Gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević je objasnila da je konačište prošireno za dve smeštajne jedinice i da ih sada ima osam.

Zajedno sa njom, ministar je razgovarao sa volonterima Kancelarije za mlade i ocenio da su „različita interesovanja mladih u gradovima Srbije“.

„Budžet za mlade je uvećan za narednu godinu i pozivam volontere kancelarija za mlade, ali i ostala udruženja mladih, da konkurišu za ta sredstva”, kazao je Memić.

U Užicu sve više turista

„Smeštajni kapaciteti nedostaju Užicu koje, iz godine u godinu, beleži sve veći broj turista i drugih posetilaca, koji ostvaruju značajan broj noćenja“, rekla je gradonačelnica i objasnila da je konačište zbog toga prošireno.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari