Ministarka Đedović objavila koliko će poskupeti struja i gas od januara

Ostavite komentar


  1. Nije ovo konačno, čekajte da izađe glavni da kaže svoj stav i mišljenje, i to će onda da bude zvanično, ovako je sve još uvek nagađanje.

  2. Da li je objavila ko je odgovoran za katastrofalno stanje u EPS-u?Gospodo na vlasti nema više vađenja na prethodne,vi ste već deset godina u kontinuitetu na vlasti i šta ste uradili?!?

  3. Tesko nama svaki treći mesec poskupljuje struja ,gas a plate ,penzije ni 40hiljada din a nakon toga sva moguća poskupljenja ,mada je poskupelo do sada da kupujemo na gram a ne kilogram!Pa ni osnovne stvari nemoguće je kupiti kad platis sve dazbine!Kao devedesetih godina necemo imati ni za ustpke a to smo jeli svaki dan umesto mesa,voca..nema dalje!

  4. Zašto nije pojeftinila za 10% pa i to je samo 300 din a što se tiče ostalog ja živim u Srbiji. Druge zemlje i njihovi problemi me ne interesuju.

  5. Да најефтинија струја а најскупље гориво и остало

  6. Inflacija u nasoj zemlji skace svakodnevno a dinar jaca?! Gde je tu logika?Odgovor: Deviza u ponudi na nasoj berzi ima dovoljno za sada jer besplatno svake godine dobijamo poklon ok 5 milijardi evra kao doznake od nasih izgnanika i plus devize koje dobijamo kad uzimamo strane kredite za investicije u puteve i slicno.Sto ih vise oteramo na rad u inostranstvo – sve ce nas vise pomagati ti koje smo naterali da napuste svoju zemlju. A i sto se vise zaduzujemo….Ne znam dokle ce tako trajati?

  7. Svako treba da shvati da su nama i zarade najnize u Evropi kao i da imamo skoro najnizi bdp po glavi stanovnika od svih clanica eu a i skoro najnizi i od drugih zemalja Evrope.Mi smo gledajuci Evropu na dnu siromasnih zemalja.Nema tu sta da se filozofira i izmislja,danas su takvi podaci lako proverljivi.Srbija je pri dnu Evropske liste bruto domaceg proizvoda,ili prevedeno,skoro najsiromasnija zemlja na kontinentu koji se zove Evropa.Ako poredimo afriku i aziju e tu nismo ,ali mi ne zivimo tamo.

  8. Danas je prosecna plata u privatnoj prciji 300evra,a vi to lazite tamo svoje preobucene radikale o ekonomskoj blagodeti.

  9. Ma lepota, zlatno doba, ekonomski tigar. Truc truc.
    Aman vise neuporedjivati cene ovde i bilo gde. Primanja MIZERNA.

  10. Samo tako, kako smo izabrali tako nam i treba. Samo napred „napredni“!

  11. Kada će u ovoj državi početi da formiraju cene preba ovim našim bednim platama i penzijama,e ne prema evropskom standardu.

  12. E svaka ti čast ministarko. Baš si inventivna. Prvo pa muško. Povećanje cena. A oće Mo li da napravimo neki plan kako da povećamo proizvodnju struje koju smo imali pre desetak godina na primer. Ili ćemo i dalje da se bavimo vetro parkovima i solarnim zajebancijams. Vi na vlasti mislite da su svi vaši građani budale. Ili samo spremati naš elektro energetski sistem za privatizaciju.

  13. Lazu ,lazu kada kazu bilo sta.Kakve sada ima veze cena struje i gasa sa svetskim cenama.Dokle ta kradja nasih i onako nikakvih primanja .Sto ne priznate da je inflacija veca od 25 posto.Zasto se pozivate na cene u Evropi kada imamo plate i penzije nize nego u bilo kojoj drzavi.Stalno se hvalite prosecnom platom i penzijom i kako ste napredovali ali zato su cene od kada ste na vlasti 600%otisle gore.Nikada vam mafijo nije dosta.

  14. Svi ponavljaju kao papagaji.
    Totalno nenarodna vlast.
    Kako koji dođe gori je od prethodnog.
    Sledeći popis će biti još gori.
    Kuga vlada Srbijom.

  15. Među najnižim? Znači nije najniža kao što ste doskora tvrdili? A plate su nam najniže. I? Potpuno ste nesposobni.

  16. Ma, jel ‘objasnila’ ?
    Neka je, i njoj (+njima svima)
    će neko tek sve kristalno razjasniti.

  17. AV ekonomski tigre može li život u Srbiji da bude jeftiniji a ne samo glad nemaština i veliko suromaštvo

  18. Kako je prosecna plata u Madharskoj 880 eur, kada nema oglasa za posao za manje od 1200? Radnici u fabrikama primaju 1500 eur pa navise?

  19. Realni brojevi. Evropska socijalna pomoc je 700 eur plus. Plata zaposlenih je makar duplo veca. I u krizi smo isli na 6 nedelja odmora, kupovali dobru odecu i jeli po restoranima i to sve sa potrosnjom od 20% zarade. Ne poredi se zivot i standard, iako je u znacajnom padu.

  20. Kad nam dve najvažnije stvari poskupe, ne vidi se izlaz iz krize što će se odraziti na ukupni standard,džaba priče naših političara.

  21. Gde u Srbiji prosecna plata 621 euro jel se ova Djedovic drogira….a mozda je racunala za dva meseca prosecnu platu pa izadje 621 euro i da politicari i ti sto se svadjaju po skupstini oni imaju jer jadan narod pa cuti i trpi….

  22. Reče zena koja se helikopterom prevozi do Đerdapa…. narod da štedi jer oni moraju da žive kao najveća buržoazija ovog kontinenta. Ma važi.

  23. „U prethodne dve nedelje cena gasa je porasla tri puta na globalnom tržištu.“ Cena gasa je ispod nule, jer su svi napunili sva skladišta i sada više košta skladištenje nego vrednost gasa. Ali ovo i nije vest za obaveštene, nego za d… koji za njih glasaju i gutaju sve njihove laži i ba*ezganja.

  24. Konj koji se ne rita uvek se preze. Pa navalite da i dalje prezete ovaj poslusni i nemi narod Srbije.
    A vi narode – mir . Ovo ste glasali pa sad uzivajte.

  25. Знамо ми и без ње да ће све поскупити. Нама требају министри
    који ће објављивати да ће нешто и појефтинити.

  26. A čijim novcem država subvencioniše cene gasa i struje?? Iz kredita, koje opet mi vraćamo. Nemam priključak za gas, grejem se na drva, njih sam plaćao po 70€ kubni metar i niko mi nije subvencionisao a ja sam u grupi koja subvencioniše potrošače koji se greju na gas i imaju parno grejanje. Kod mene je smederevac, ložim, čistim, spavam u hladnom a oni na dugme. Jednog dana će ovom narodu da se smrkne pred očima, ovo ima svoje granice.

  27. Jel moze neko od nadleznih da objasni narodu kako to da svecka ekonomska kriza oko energenata moze da utice na nase trziste struje kad mi proizvodimo struju za nase potrebe preko djerdapa i termoelektrana nesto nisam siguran da dunav skuplje pravi struju …

  28. Да се боље разумемо. Аустријанци имају 3 пута скупљу струју а 5 пута ећу просечну плату!!!!!!!!

  29. Zato dodje za ministarku da bi poskupela struju i gas porede cene sa Eu a napore de plate i penz sa Eu strasno

  30. Deco,nigde nije zlatno,ali je mnogo bolje nego u Srbiji.Potrudite se da odete i zivite zivotom dostojnim coveka.Gospodja ministarka i njoj slicni zive u nekom drugom svetu.Zelim vam puno srece.

  31. Samo sto kod nas nije prosecna plata 620 evra. Ima vise onih koji jedu samo kupus bez mesa. Prosek je 300 evra, a vi pricajte sta hocete.

  32. Na brojilu koje ima potrošnju 0kw, platim preko 700 dinara svakog meseca. Taj fiksni trošak u CG iznosi ,svega,0,75 centi!

  33. Voleo bih da vidim šta je to prosečno domaćinstvo u Srbiji. Da li je to prosečna potrošnja u koju ulaze 0 kWh po napuštenim kućama po selima?

Ostavite komentar


Ekonomija

"Licitiranje milijardama pritisak na narod": Zbog čega predstavnici vlasti tvrde da će država morati da plati Rio Tintu ako ne bude kopao litijum? 10

„Licitiranje milijardama pritisak na narod“: Zbog čega predstavnici vlasti tvrde da će država morati da plati Rio Tintu ako ne bude kopao litijum?

Pre nekoliko dana Vladimir Đukanović, advokat i član SNS, mada se predstavlja kao penzionisani političar, na svom X nalogu objavio je poruku kojom insinuira da proteste protiv kopanja litijuma "na neki način forsira Rio Tinto" i to zato što ukoliko budu "oterani" pod pritiskom javnosti mogu na arbitraži protiv Republike Srbije da "uzmu ozbiljan novac".

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.