Roditeljski dodatakFoto: Pixabay/Pexels

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski otkrila je danas da će pravo na isplatu uvećanog roditeljskog dodatka ostvariti sve majke koje su se porodile od 1. januara ove godine, saopšteno je iz tog ministarstva.

„Sa zadovoljstvom obaveštavamo sve porodice u Srbiji da će pravo na isplatu uvećanog roditeljskog dodatka ostvariti sve mame koje su od početka 2024. godine donele na svet novi život“, navela je ona.

To je, kako je dodala, zaključak današnje okončane javne rasprave, koja je vođena u dobroj veri i međusobnom uvažavanju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, kao predlagača Zakona i svih zainteresovanih lica koja su uzela učešće, dala predloge i sugestije.

„Ovim je još jednom potvrđena opredeljenost države da brine o porodicama i podržava roditeljstvo, boreći se za budućnost i sigurnost svih naših građana“, poručila je Đurđević Stamenkovski.

Koliko će biti uvećan roditeljski dodatak?

Uvećani roditeljski dodatak za prvo dete iznosiće 500.000 dinara jednokratne novčane pomoći, za drugo dete 600.000 dinara, uz jednokratnu novčanu pomoć od 135.000 dinara.

Roditeljski dodatak za treće dete iznosiće 2.280.000 dinara, uz jednokratnu pomoć od 135.000 dinara. Dodatak za četvrto dete iznosiće 3.180.000 dinara.

Dodaci za drugo, treće i četvrto dete isplaćivaće se putem jednakih mesečnih rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari