Ministarka Mihajlović ozvaničila radove 1Foto: MGSI

Ministarka saobraćaja i telekomunikacija u Vladi Srbije Zorana Mihajlović i ministar privrede Goran Knežević ozvaničili su u petak u podne na Žabaljskoj raskrsnici početak radova na obnovi magistralnog putnog pravca Zrenjanin – Novi Sad.

U prisustvu predstavnika Grada Zrenjanina i JP “Putevi Srbije”, oni su naveli da je reč o dugo planiranom i značajnom poslu koji će olakšati saobračaj na ovoj frekventnoj deonici.

– Reč je o 24 kilometra magistralnog puta u koji će biti uloženo preko 700 miliona dinara. Završava se i deonica kod Kaća, tako da će uskoro ceo putni pravac Zrenjanin – Novi Sad biti ovnovljen i u funkciji – navela je ministarka Mihajlović.

Radove su obišli i generalni direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak i direktor kancelarije EBRD,koja finansira projekat, Danijel Berg.

– Rok za završetak radova na rekonstrukciji magistralnog puta Zrenjanin-Novi Sad je do marta naredne godine, ali mi ćemo požuriti “Vojput”, preduzeće iz Subotice koje popravlja taj put, da završi posao do kraja novembra ove godine, da bi ljudi koji putuju odavde svakodnevno što pre dobili nov put – rekao je Zoran Drobnjak, direktor Javnog preduzeća “Putevi Srbije”.

Putni pravac Zrenjanin-Novi Sad obnovljen je prethodnih godina u delu od Žabaljske raskrsnice do Novog Sada, s tim da se Kaćka petlja i nadvožnjak još uvek dovršavaju. Sada su počeli radovi od Žabaljske raskrsnice, koja postaje kružna, pa do Zrenjanina. Kako je planirano, novi priključak dobiće i odvajanje za Aradac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari