Ministarka: 'Panda' je primer da se u Srbiji ispisuje budućnost 1Foto: printscreen Instagram mesarovićadrijana

Ministarka privrede Adrijana Mesarović u intervjuu Kuriru kaže da je električna „panda“ iz kragujevačkog pogona „Fijata“, još jedan od primera da se u Srbiji ispisuje budućnost, ali i pokazatelj da se naša zemlja s pravom brendira kao pionir u inovacijama i tehnološkom razvoju.

Ona je o svom radu u prvih sto dana vlade, koji se približava, rekla da će najbolji sud o tome kako se pokazala dati građani, privrednici, preduzetnici i svi oni za koje je resor tog Ministarstva vezan.

„Pokrenuli smo mnogo procesa, raspisali najveći broj javnih poziva do sada za finansijsku podršku privredi. Trudila sam se da u protekla tri meseca obiđem što više privrednika i preduzetnika zato što nam je u fokusu ekonomski položaj građana i što bolji životni standard, a to možemo da uradimo samo kroz jačanje privatnog sektora koji se direktno preslikava na uspešnost ekonomije naše zemlje“, istakla je ministarka Mesarović.

Ona je za protivnike kopanja litijuma rekla da nemaju argumente već samo „prljavu politikantsku kampanju“.

„Strah od jadarita je samo u očima manipulatora iz opozicije i njihovih satelita koji su sami inicirali dolazak „Rio Tinta“ u Srbiju 2001. godine. Mi ćemo kao i do sada sa svih aspekata ispitati opravdanost svakog novog projekta. Za nas su svetinja zdravlje ljudi i zdrava zemlja i to je nešto s čim nema kockanja, a uslov za sve je primena najviših ekoloških standarda“, zaključila je Mesarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari