Ministarstvo: Izvoz IKT proizvoda i usluga u prvih pola godine veći za skoro 19 odsto u odnosu na 2023. 1Foto: EPA/DAVID CHANG

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija saopštilo je danas da je u prvih šest meseci 2024. godine izvoz proizvoda i usluga u oblasti informaciono-telekomunikacionih tehnologija (IKT) uvećan za 18,84 odsto u odnosu na isti period prethodne, rekordne godine.

Izvoz IKT usluga i u periodu za nama nastavio je da beleži konstantan i stabilan rast te je u prvoj polovini ove godine iznosio čak milijardu i 943 miliona evra, dok je u istom razdoblju 2023. godine iznosio milijardu i 635 miliona evra.

Iz Ministarstva su naveli da je od 2012. do 2023. godine prihod od izvoza te privredne grane uvećan neverovatno čak 10 puta, dok se na osnovu postojećih projekcija očekuje da do kraja godine dostigne čak četiri milijarde evra.

Takođe su naglasili da nastavljaju da sprovode čitav niz aktivnosti sa ciljem daljeg ubrzanog razvoja oblasti IKT koja predstavlja jedan od najsnažnijih zamajaca celokupnog privrednog napretka Srbije.

Nastaviće se, najavilo je Ministarstvo, sa posvećenim radom na unapređenju poslovnog ambijenta i stvaranju svih neophodnih preduslova kako bi se trend rasta IKT sektora istim intenzitetom nastavio i u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari