Ministarstvo: Januarske penzije biće uvećane po „švajcarskoj formuli“

Ostavite komentar


  1. Ključno nije napisano, povećanje je 3%. Cifre koje se navode je razlika od 10 godina.
    Ko je pre 10 godina imao 30 imace iduće 39 ali to povećanje je tokom 10 godina i imao, tako da efektivno dobija 2000 RSD više.

  2. Kad su tako dobri , ovi što odlučuju o ovim pitanjima , nek mi objasne kolika bi mi bila penzija da mi nije oteto 10 odsto i ukinuto usklađivanje svakog aprila i oktobra po 4 odsto ? Ako mi je na primer 2012. penzija bila 30000. Nego nas vređaju ovim zamazivanjem očiju !

  3. Moje jedino pitanje za vas je sledece, kad cete penzionerima da vratite deo penzija koje ste oduzeli bez ikakvog pravnog osnova?Zasto se o tome ne izjasnjavate?

    1. Kako da vrate kada moramo da se pokažemo da smo fini i da poklanjamo albaniji, za zemljotres dva miliona evra, da bi nas blatili na sva usta, pa za Notr Dam i slično!!!!.

    2. Potpuno netačno, lako proverljivo, javno dostupno. Povećanje penzija oktobar 2012 do danas je 19,5%. Primera radi u periodu od aprila 2007. do aprila 2012.godine je bilo 70,8%, jer smo imali vanredna i redovna usklađivanja-april, oktobar, koja je Vučić ukinuo. Na žalost i ovakve očigledne laži prolaze kod našeg naroda, jer narod u poplavi raznih dezinformacija zaboravi i šta je neko sinoć rekao. 5% sa rokom važenja od godinu dana kao dodatak uz penziju nije penzija, to je socijala za odredjene penzionere i to se tako tretira. Po važećem zakonu ne mogu da je ugrade u penziju, jer bi to bilo krsenje istog. Mada, sa druge strane, šta se sve ovde ne poštuje, a i Ustav je Predsednik šutnuo preko plota ko fudbalsku loptu.

  4. U ovih 22000 din po penzioneru je, pretpostavljam ušlo i onih 100 eura? Ne spominje četvorogodišnje uskraćivanje za 10% prepametni ministar Đorđević. Sram ga bilo što se javlja,uopšte, na ovu temu. Da li zaista zna kako žive penzioneri sa prosečnom penzijom? Ljigav čovek, da ljigaviji ne može biti.

  5. Gde je donja granica za penzije ?Ljufi sa punim staźom al par god mlađibprimaju msx 20.000 d.

  6. PENZIJE, NO IKADA VEĆE (Laži)?

    Toliko je isforsirao ΛV penzionere nebulozno povećanjima penzije da penzioneri su najugroženija i najveća grupacija u zemlji. Vođa potrebno bi bilo da vrati otete penzije, a ne da se razbacuje zaduženim parama za više od 15 milijarde evra i da laže sa povećanjem penzija. Njegovim neljudskim delovanjem i glumenjem, prosečne penzije (27.767,63 rsd , 236 евра) sa 70% pale su na 46% prosečne plate u javnom sektoru (59.740 rsd, 508,06 евра). Usvojen švajcarski obračun penzija, i onako nepovoljan za penzionere, pričaju da će ga menjati, normalno na veliku štetu glasačke mašine ΛV, penzionera. Penzije će porasti u 2021. g, kako najavljuje ΛV za famoznih 6% ili u proseku za 1.666,06 dinara i plus najavljuje jednokratna isplata neka para. Ovo su jedno od ogledala ekonomskog buma u zemlji kako se hvali vođa i ponavljaju to njegovi poltroni i klimoglavci (nadripremijer-ka i nadriministri). Lažima nikad kraja! Ne crkni madgarče (penzioneru) do zelene trave (do penzije koju uvećava “previše humani” ΛV). Penzije će porasti, kako kaže “nadridoktor nauka ”Siniša Mali, do 2025. godine na 430 do 440 evra mesečno, ponavlja kao papagaj ono što je već rekao šef? Takođe, zagovaraju da penzije ne smeju biti ispod 50% prosečne plate, a nekada su bile 80%, te 70% i sve niže i niže, trenutno 46%, a o otetim penzija ni reči, vratiće?. Ove brojke su promenljivog karaktera. Lažu i imaju koga, milion i sedamsto hiljade penzionera, sram vas bilo idioti, a oni vas izglasavaju.

    1. Gospodine sve si lepo rekao i strucno objasnio ali si na kraju pogresio, kada si rekao “ penzioneri ga iglassli“ sto nije ta cnu u slucaju moje malenkosti. Ja nisam nikoga glasao. Pozdrav…

  7. Sa 42 godine radnog staza u CH, i sa 65 godina stekao sam pravo na svajcarsku penziju 2010 godine. Od toga datuma mi se penzija nije uvecala ni za 100 dinara (= 1 CHF) te ovim putem molim novinara da mi objasni sta to znaci „povecanje penzije po svajcarkom modelu“.
    Ne postoji nikakav „svajcarski model“, bar tu kod nas u CH sto se tice povecanja penzij, bilo da se radi o AHV / AVS penziji, ili penzija stecenih u privatnim penziskim fondovima.
    Molim Redakciju da moj kratak dopis objavi, i u ocekivanju odgovora Vaseg novinara srdacno Vas pozdravljam.

    1. Ne brinite, model se samo zove „švajcarski“, u stvari je tipičan za srpsko podneblje. Prvo nam ukradu 4 god. po 10% mesečno (izračunajte koliko bi to bilo da se to i Vama desilo), pa nam onda kao povećavaju po 3,4 ili 5% godišnje. A model obračuna se zove „švajcarski“ zato što se u Srbiji Švajcarska još uvek kotira kao bogata, ekonomski stabilna država, pa, eto tako, po onoj narodnoj: Milo zvuči, 100 dukata vredi! Nazdravlje (ko uspe da ga sačuva).

  8. A cene i komunalije od 2012. niko i ne pominje!!!. Sve se svodi na isto, pa čak i gore, jer je standard jako nizak!!!.

    1. penzioneri su opljackani odavno ,nerealno je povecanje svima 6 ili vise %,penzije treba povecati onima kojima je potrebno nije isto povecanje onome ko ima 15ooo i onima koji imaju od 50000 do 100000 i vise to nije povecanje za velike penzije njima i ne trebaju povecanj a da Vas ne pitamo sta je sa platama koje ste unakazili 2014.g. sramota

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.