Ministarstvo: Ko je protiv reorganizacije „Srbijagasa“ – ne može biti direktor

Ostavite komentar


  1. 1. Predlažem da Danas zatrazi uvid u poresku prijavu g. Bajatovica kako bi video sa li je i tu nesto zaboravio da unese.
    2. Da ponovim, moze Zorana da dubi na glavi, Dusan je kucni prijatelj direktora Gasproma koji ga stiti. Zato se i Bajatovica tako ponasa, kao vezir koga sultan stit, zabole ga za raju.

  2. Ovaj tekst znači da ministarka ne može da smeni Bajatovića. Takođe ministarka je, na primeru EPS, pobornik izdvajanja umesto poslovnog razdvajanja. Zalaže se za atomizaciju državnih energetskih subjekata što je tendencija još od prvog predloga zakona o energetici iz 2003. Regulativa EU ne insistalira na ovome ali lobisti zbog rasprodaje da. EPS čeka dalje usitnjavanje. Prvo se dovede neko ko firmu dovode u loše stanje a onda dodje Kori, Aca, Miroljub i na kraju Zorana da kazu „eto mi to ne umemo da vodimo“ i onda poravnaju …

  3. Ministarka nije bila na otvaranju gasovoda?Da li se protivila puštanju u rad ili je u protestu zbog prisusrva određenih lica?

    1. Prvo morate da se informišete. To što ministarka Zorana Mihajlović patološki mrzi Bajatovića i po medijima lupeta to nećete da objavite. 
      1. Bajatoviću je platu odredila Koštunicina Skupština misleći da će njihov čovek biti direktor. Ona je jedina merodavna i da je izmeni.
      2. On svoju platu daje jednoj bolnici za majku i dete. Može ministarka to da proveri. 
      3.  Da li je ministarka rekla koliko je ojadila hiljada državnih i narodnih preduzeća dok je bila u G17. Sva ta preduzeća su pokupovali lopovi, tajkuni, mafijaši, i ostali talog bud zašto ili oteli puškama što smo imali primer“Metaloplastike“. I koliko je ona promenula stranaka zbog ličnog interesa. 
      4.  Po naredbi zapada, EU, MMF-a ona mora obaviti zadatak rasturanja najjačih firmi, „Energetike“, „Srbija gasa“i drugih. 
      5.  Zamislite još koliko gladnih direktora, pomoćnika, savetnika, upravnih odbora, izvršnih organa, kancelarija, novih automobila, kompjutera, laptopova, sekretarica itd..
      6.  Bajatović za razliku od ministarke Mihajlović ima dva fakulteta ETF, i Ekonomski.
      7. Bajatović je spasao mnoga preduzeća propasti kao što su Petrohemija koja je bazna za mnoge industrije u našoj zemlji. Za razliku ministarke koja je rasturila hiljade narodnih preduzeća i milion i petsto hiljada radnika ostalo na ulici, kao što sam i sam.

  4. Чиста чувена демагогија Министарке. Нису разлози наведени у првом пасусу (gasne bezbednosti, razvoja, trošenja novca građana i efikasnog sprovodjenja projekata…), већ разлози који су наведени у последњем пасусу и не због висине плате (da za svoj rad prima mesečnu naknadu od oko 34.000 evra.него ко ће је узети). Све остало је за заглупљивање и онако слуђеног и осиромашеног грађанства.

  5. A kada se to Srbija obavezala „Evropskoj energetskoj zajednici“ , mi gradjani Srbije nismo sve do sada obavesteni? Neki tajni sporazum ? A zbog cega to Evropa ima sikiraciju o „gasnoj bezbednosti Srbije“ ? Ko je ovde lud ?

  6. Sve dok ga Rusi štite, dzaba ti sve Zorana. Uzgred i jedno i drugo su katastrofa za Srbiju, a navijački komentari preostalih živih primeraka SPS sekte su snesni, doza kvazi struke, malo seljacke lucidnosti i zajedljivosti…sve u svemu nista.0

Ostavite komentar


Ekonomija

Paketi sa sajta "Sinsay" kasne i po dva meseca, kompanija za "Danas" objasnila gde je došlo do problema 8

Paketi sa sajta „Sinsay“ kasne i po dva meseca, kompanija za „Danas“ objasnila gde je došlo do problema

Korisnici društvenih mreža masovno prijavljuju problem sa kasnom isporukom paketa naručenih putem interneta na sajtu brenda "Sinsej" (Sinsay), a udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" saopštilo je danas da su pojedini potrošači čak i platili porudžbine, a paketi im nisu stigli ni dva meseca kasnije. Danas je kontaktirao kompaniju "LPP Serbia" u okviru koje posluje i "Sinsej", te dobili objašnjenje šta je razlog kašnjena isporuka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.