Ministarstvo: MBA Miljković po svim kriterijumima firma za belu listu (video)

To što firma pola godine ne daje plate radnicima za resor Zorane Mihajlović nije razlog da joj uskrati poslove za državu

Ostavite komentar


  1. ne dozvoljava učešće na tenderu firmama koje ne plaćaju porez, ne izmiruju uredno obaveze prema radnicima, te zahvaljujući tom zakonu nikako firma koja ne plaća socijalno, penziono i ne isplaćuje zarade ne može učestvovati na tenderima. Ne želim da komentarišem Mihajlovićkinu listu, jer čim je takvu firmu stavila na belu listu dokazala nam je da za nju naši zakoni ne važe. Ako neko nije izmirio svoje obaveze taj ni ne može da učestvuje na tenderu, što znači da onaj ko sklapa ugovor sa tom firmom može, u skladu sa ZJN, da dobije tri do osam godina zatvora. Niko od zaposlenih u Putevima Srbije i Koridorima Srbije nije maloletan, znaju odlično šta znači stavljanje potpisa na ugovore sa firmom koja ne izmiruje obaveze. Sigurno je da oba fpreduzeća imaju pravnike sa ugovorom na neodređeno i šefove pravnih službi/sektora, te bi bilo korisno da novinari od njih traže pojašnjenje kako su smeli da odobre generalnim direktorima sklapanje poslova sa nesolventnom firmom. Činjenica je da je nama velika prepreka na putu ka EU upravo kršenje o Zakona o javnim nabavkama, što znači da je Mihajlovća i njena bela lista nama kamenčina oko vrata.

  2. Treba videti zašto firma nije likvidna. Da li je to zbog toga što država ne plaća redovno svoje obaveze, pa ni ovi nemaju od čega da plate radnike? Ili je možda uslov za dobijanje posla bio da se nekom „odozgo“ isplati provizija. I onda ta provizija pojede plate radnika.

  3. A zašto je onda firma na crnoj listi Svetske banke ?
    Sa projekta koji je ta banka finansirala rekonstrukcija magistralnog puta Ovčar banja -Užice MBA je najuren zbog slabog rada ! Kako ministarstvo komentariše tu činjenicu ?!

  4. Branko Miljković je pod zaštitom Bratislava Gašića a zna se ko čuva Gašića!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.