Ministarstvo poljoprivrede demantuje informacije na društvenim mrežama o ukidanju premija za mleko 1foto FoNet/Kabinet

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede reagovalo povodom „toga što se od strane pojedinih asocijacija proizođača mleka na društvenim mrežama i Viber grupama asocijacija širi lažna i netačna vest o ukidanju premija za mleko“.

„Informacija da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ukida premije za mleko apsolutno je zlonamerna i neistinita. Na sastancima koji su održani u Vladi Republike Srbije i u Ministarstvu poljoprivrede, predstavnicima asocijacija proizvođača mleka direktno i lično je rečeno da se premije za mleko ne ukidaju i tim povodom su zamoljeni da ne šire lažne vesti u javnosti, ali uprkos tome neodgovorni pojedinci iz asocijacija nastavili su sa objavljivanjem netačnih informacija, pozivajući proizvođače na protest. Ovakvi potezi jasno govore da su motivi određenih pojedinaca iz asocijacija druge prirode i da nemaju nikakve veze sa dijalogom za poboljšanje položaja proizvođača mleka u Republici Srbiji“, saopštilo je Ministarstvo.

„Ministarstvo će nastaviti da radi na unapređenju položaja i konkurentnosti srpske poljoprivrede, ali neće dozvoliti svesno širenje lažnih informacija i stvaranje uznemirenosti i panike među proizvođačima mleka. Udruženja koja šire ovakve informacije sama su sebe isključila iz daljeg dijaloga sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede“, poručuju oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari