Ministarstvo poljoprivrede i Poštanska štedionica o kreditiranju obnove stočnog fonda 1Foto: MPŠV/Iva Petrović

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Aleksandar Martinović najavio je danas potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Poštanskom štedionicom u cilju podrške obnavljanju stočnog fonda i pomoći malim i srednjim farmerima kreditiranjem izgradnje objekata i kupovine traktora, mehanizacije i ostale opreme.

Ministarstvo poljoprivrede i Poštanska štedionica već sarađuju u kreditnoj podršci malim hladnjačarima, dodeli bespovratnih sredstava u okviru projekta za konkurentnu poljoprivredu (projekat SCAP) i kreditiranju mladih poljoprivrednika pri kupovini poljoprivrednog zemljišta.

Martinović je s predsednikom Izvršnog odbora Poštanske štedinice Bojanom Кekićem razgovarao o mogućnostima za olakšavanje i unapređenje poslovanja poljoprivrednih proizvođača i o nastavku uspešne saradnje, saopštilo je Ministarstvo.

„Poljoprivrednici kroz posebne olakšice, preko Uprave za agrarna plaćanja, uspešno konkurišu za sredstva Poštanske štedionice koja su im neophodna za unapređivanje poljoprivredne proizvodnje“, kazao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari