Ministarstvo poljoprivrede sa Lidlom o izvozu srpske svinjetine na evropsko tržište 1Foto: MPŠV/Iva Petrović

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović razgovarao je danas sa generalnim direktorom kompanije Lidl Srbija Draganom Čigojom o mogućnosti plasiranja svinjskog mesa domaćih proizvođača na evropsko tržište u delu koji pokriva ta kompanija, što bi doprinelo povećanju stočnog fonda u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo.

Na sastanku je predstavljena namera kompanije da, kroz projekte garantovanog otkupa, invenstira u razvoj stočarstva u Srbiji, a uz podršku Ministarstva, taj vid saradnje između Lidla i proizvođača svinjskog mesa malog i srednjeg obima predstavljao bi veliki podsticaj odgajivačima.

Naglašen je značaj stvaranja kontinuiteta u otkupu, ceni i plasmanu svinjskog mesa, a bilo je reči i o potvrđenoj prepoznatljivosti kvaliteta srpskih proizvoda, kao i o generalnom povećanju plasmana srpskog voća, povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda na veliko i zahtevno evropsko tržište.

Zaključeno je da je ovo izvanredna prilika za dugoročnu saradnju, u kojoj bi se zajednički, kroz planiranje projekata iz oblasti stočarstva, pružila šansa poljoprivrednim proizvođačima svinja za nastup na evropsko tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari