Ministarstvo privrede Srbije najavilo novi poziv za privatizaciju JRB 1Foto: Beta/Milan Timotić

Ministarstvo privrede Srbije danas je najavilo novi javni poziv zainteresovanim investitorima za privatizaciju Jugoslovenskog rečnog brodrstva (JRB), posle dostavljanja korigovane procene vrednosti tog beogradskog preduzeća.

Javni poziv za privatizaciju JRB objavljen je 23. jula, a dan kasnije je povučen kad je Ministarstvo dobilo obaveštenje Direkcije za imovinu da su određene parcele (na kojima je imovina tog preduzeća prema važećoj planskoj dokumentaciji) predviđene da budu deo projekta od posebnog značaja za Republiku Srbiju.

„Ministarstvo privrede je, upravo i isključivo u cilju obezbeđenja sprovođenja ispravnog postupka privatizacije preduzeća, a pre svega u cilju zaštite javnog interesa donelo odluku o poništaju javnog poziva i istovremeno uputilo zahtev preduzeću da procenitelju koji je vršio procenu vrednosti kapitala, ukaže na sve napred iznete okolnosti, a radi dostavljanja korigovane procene“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako je objašnjeno, zgrada JRB, u najužem centru Beograda, u ulici Кneza Miloša, preneta je bez naknade 9. septembra 2021. godine zaključkom Vlade Srbije, u svojinu Republike Srbije, tako da ona ne može biti prodata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari