Ministarstvo tvrdi da ne krši SSP, o sankcijama EU ni reč

U resoru zaštite životne sredine nemi na pretnje iz Brisela, tvrde da nema zastoja u odobravanju dozvola za izvoz otpada

Ostavite komentar


  1. Obećali Kinezima monopol pa sada „poštuju i sprovode“ zakone. Zato će nas EU napenaliti da ćemo samo da se pušimo.

    1. Јесте, рођо, наши обећали монопол Кинезима, па се ови из ЕУрупе уплашили да они неће имати монопол. И сад пази плот твист – Европа се жали да Кинези гурају монопол 🙂 Цареви! Замосли царева… Јужни ток је противан ЕУ регулативама, али Северни није 🙂 И они причају о монополу… и сада још један плот твист – Република Србија узима кредите од ЕУ и ММФ-а да би тим парама субвенционисала европске фирме да овде послују на штету грађана Србије који те кредите треба да враћају, дају „подстицај“ од 10.000 евра по раднику, а плата му је 200 евра. Па таквих мајмуна као што су Срби нема нигде на свету.

  2. Ministarstvo je 4 puta menjalo u prošloj godini Pravilnik. Zbog železare u Smederevu oni su napravili pravi haos u izvoznim dozvolama jer su potpuno stopirali izvoz, To se odnosi i na opasan otpad pa nije čudno što imamo razne deponije na svim stranama u Srbiji. Traže 3 ponude od operatera u Srbiji koji imaju dozvolu za tretman pa ako izvoznik dobije ponudu od samo 1 takvog u Srbiji on ne može da izvozi ijako je ponuda npr. bezobrazne prirode npr. 10 puta manja nego što je u izvozu. Iz Ministarstva sležu ramenima i kažu da su dobili instrukcije da njim finansije ne interesuju već samo ekologija. Shodno tome postavljam pitanje kako ekologija može da preživi bez finansija i zašto onda ne očiste Srbiju bez para. Sav otpad koji su pronašli zakopan na nekoliko lokacija su izvadili i sada stoji na poljani. Ko će to da plati pošto Ministarstvo ne zanima finansije? Sve više firmi će ovim potezom otići u stečaj i neće imati ko da radi otpad ijako već sada ih ima veoma mali broj kako kaže ministar.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.