Predsednik Hemofarma Miodrag Babić odlučio je prekjuče da napusti sve funkcije u toj kompaniji, zavisnim preduzećima i mesto potpredsednika Štada grupe, saopšteno je juče iz vršačkog Hemofarma.


Kako se navodi u obrazloženju, odluka je doneta nakon odgovornog razmišljanja, a iz principijelnih, poslovnih i ličnih razloga i neopoziva je. Stupiće na snagu poslednjeg dana avgusta. U saopštenju stoji i da je Babić odlučan da i nadalje podržava razvoj Hemofarma i Štada grupe. „U novonastalim okolnostima biće posvećeniji porodici, a svoja kreativna znanja i mogućnosti usmeriće prema Fondaciji Hemofarm i Pokretu Vršačka regija – evropska regija za razvoj i napredak sredine u kojoj nastavlja da živi, stoji u saopštenju.

U kompaniji juče nisu želeli da komentarišu odluku Babića. Nekoliko osoba s kojima smo kontaktirali rekli su nam samo da su svi u Hemofarmu iznenađeni odlukom prvog čoveka, a da prave razloge iznenadnog odlaska zna samo uži krug menadžmenta.

Babić, koji je godinama bio sinonim za Hemofarm, do sada je u javnosti imao malo sukoba. Poslednji „incident“ bio je razmena nešto težih reči sa ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem kojeg je okrivio da, kao predsednik Upravnog odbora Fonda za razvoj, ne želi da Hemofarmu odobri traženi subvencionisani kredit za investicije, odnosno da je izbegavao razmatranje zahteva. Kao predsednik Košarkaškog saveza imao je i duel sa Goranom Vesićem iz Crvene zvezde koji ga je nazvao „šljamom“, „jadnim ratnim liferantom“ i javno mu postavio niz pitanja oko prodaje lekova Vojci, kupovine Zorka farma, izgradnje Panfarma, poslovanja Hemofarma, a sve posle jedne košarkaške utakmice. Član je kontroverznog kluba Privrednik, u kojem su neki od najbogatijih poslovnih ljudi u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari