Mirović dodelio ugovore ženama za kupovinu kuća u Vojvodini: Ponovićemo ovaj konkurs i sledeće godine 1Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za dodelu bespovratnog novca porodicama sa teritorije Vojvodine za kupovinu nekretnine, a cilj je unapređenje položaja žena, jer će nekretnine biti uknjižene na njih.

Porodice dobijaju do milion i 200.000 dinara. Cilj je da se obezbedi nova nekretnina ili proširi prostor.

Pravo da konkurišu imali su bračni, vanbračni parovi i samohrane majke, a Pokrajinska vlada izdvojila je 40.800.000 dinara iz budžeta za ovu meru.

„Nekretnine će biti uknjižene na žene. Ovo je prvi ovakav konkurs u Srbiji. Do sada se u katastar upisivala nekretnina pola na muža, a pola na ženu. Ovaj konkurs uvršten je u plan i za sledeću godinu. Stiglo je 110 prijava i kako bismo sve ispoštovali, ponavljamo podsticaj i sledeće godine. Za nas je pitanje demografije i unapređenje položaja žena najvažnije“, poručuje Mirović.

On kaže da će biti izdvojeno 400 miliona dinara za dogradnju objekata koje koriste porodice sa troje i četvoro dece.

„Važna vest je i to da će Pokrajinska vlada naredne godine povećati iznos koji dobijaju nezaposlene majke sa troje ili četvoro dece, sa 15.000 na 22.500 dinara“, rekao je Mirović i dodao da na teritoriji Pokrajine oko 1.400 majki prima ovu pomoć.

U našoj zemlji po poslednjim podacima, žene su vlasnice nekretnina u samo 13,95 odsto slučajeva i suvlasnice u 12 odsto.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari