Mirović i Mihajlovićeva: Gradićemo saobraćajnicu Novi Sad-Zrenjanin–Borča 1Foto: vojvodina.gov.rs

Početkom oktobra planirano je potpisivanje protokola o realizaciji brze saobraćajnice Novi Sad, Zrenjanin, Borča, najavila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u zajedničkom obraćanju sa predsednikom pokrajinske Vlade Vojvodine Igorom Mirovićem.

Ona je, uoči prve sednice Radne grupe za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata na teritoriji pokrajine Vojvodine, rekla da su rezultati sigurni kada zajedno rade pokrajinska i Vlada Srbije, napominjući da će se na sednici razgovarati o Žeželjevom mostu i fruškogorskom koridoru.

Mirović je naglasio da će se razgovarati i o projektima važnim za život u lokalnim sredinama kao što je izgradnja prečistača za pitku vodu, jer voda koja se isporučuje od nekih postojećih sistema u velikom broju opština nije zadovoljavajućeg kvaliteta.

To je veliki problem u Vojvodini, rekao je Mirović, najavljujući izgradnju postrojenja u Kikindi, Vršcu, Vrbasu i drugim mestima.

On je rekao da je Pokrajina u neprekidnoj koordinaciji sa javnim preduzećima sa republičkog nivoa, tako da se pripremaju projekti i u zaštiti životne sredine, rekonstrukciji puteva.

Veoma smo zadovolni saradnjom, to je politika okupljanja oko projekata, naglasio je Mirović, govoreći o saradnji pokrajinske i repubuličke vlade.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari