Mišćević: Litijum nije uslov EU, ali je potencijal za ceo region

Ostavite komentar


  1. Koji potencijal? Da se iseli ceo region i da im prepustimo da se sve pretvori u jedan ogroman rudnik, jel tako?

  2. Potencijal je za RioTinto i njihove partnere, za Srbiju su mrvice.

  3. Obraza nemate ! EU je nedavno donela Zakon o obnovi zemlje , voda i vazduha u svojim granicama a rudnike naravno otvarati u drugim zemljama u njihovom interesu ! Zašto protiv svog naroda gospodjo ministarka ?

  4. Tog „potencijala“ ima u celoj EU, zašto ga ne koristi?
    Profesorko, profesorko …

  5. Ko je ikad postovao ikakve standarde u Srbiji. Trovanje naroda na sve strane. Jedino se uzdamo u višu silu..da platite za ovo sto narodu radiite. A u pitanju je samo vaša alavost ba novac. Nije vas briga za zdravlje naroda koji ce polako da odumre i nestane.

  6. Dalje ruke od BiH. Te mantre o regionu više ne piju vode.

  7. Izgleda da joj je litijum ušao u glavu, i poremetio kognitivne sposobnosti.

  8. Tanja Miščević: ja sam je nekada doživljavao kao kadar od struke i integriteta. Na žalost, pristankom da bude u nizu poslednjih vlada, poruka koju nam ona šalje je da nju ipak ne interesuje dobrobit društva, a državni je činovnik. Pristankom da bude deo masovnog kršenja ustava, zanemarivanja obaveza i nepoštovanja zakona, ona je pristala da prećutkuje za javnost vitalne informacije te da lobira za, sada već kriminalnu agendu naše vlasti. Kakav potencijal ima Srbija od privatnog rudnika i privatne kompanije za preradu sirovine? Rudnu rentu koja donosi simbolične naknade. Devastacija prirodne sredine, lobiranje državnih službenika u korist beskrupuloznih kompanija, to je danas Tanja Miščević.

  9. I ova zna šta je litijum?
    Dobila zadatak da promoviše zio.
    Da li je i ona srećna zbog toga kao što je srećan šef?
    Koliko znamo bila je Ministarka u Vladi Srbije koja je donela odluku da je projekat Jadar i Rio Tinto stavljen u ad akta.
    I otkuda joj sada nova pamet?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.