Mišelin u svoj vodič uvrstio još tri restorana u Beogradu 1Foto: Aleksandar Roknić

Kompanija Mišelin je u svoj gastronomski vodič za 2023. uključila još tri restorana iz Beograda, i sada ih je ukupno 17. na spisku.

Od naredne godine mesto u Mišelinovom vodiču našli su Metropoliten grill, smešten u blizini Muzeja savremene umetnosti, Sky lounge i Vingt-Deux, koji se nalazi na desetom spratu hotela Metropol.

Pored ove tri nove adrese, svi restorani koji su mesto našli u ovogodišnjem vodiču Mišelina u njemu ostaju i naredne godine.

Među njima su Iva New Balkan Cuisine, Enso, Ebisu, Homa, Bela reka, Legat 1903, Mezestoran Dvorište, Langouste, JaM, Comunale, Gušti mora, Magellan, Salon 1905, The Square.

„Uprkos poteškoćama koje je KOVID-19 prouzrokovao za ugostiteljsku delatnost i međunarodni turizam, Beograd je demonstrirao svoju prilagodljivost i nastavlja da grabi napred. Naše timove inspektora oduševila su visokokvalitetna jela koja se služe u preporučenim restoranima, sa kulinarskom ponudom koju odlikuju savremenost i raznovrsnost, ali i fokus na lokalnu kulinarsku tradiciju“, rekao je Gvendal Pulenek, međunarodni direktor Mišelin vodiča.

Izbor restorana za 2023. koje preporučuje Mišelin vodič za Beograd dostupan je besplatno na sajtu i u aplikaciji, a uz ove preporuke Vodič sadrži, kako se navodi u saopštenju ove kompanije, i izbor hotela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari