Mitrović (SSP): Javne finansije Srbije nikada nisu bile u gorem stanju 1foto Dušan Milenković/ATAImages

„Javne finansije Srbije nikada nisu bile u gorem stanju, nego od kada ih vodi priučeni Mlađan Dinkić, Siniša Mali i SNS. U poslednjih 11 godina, naprednjaci su pod oznakom poverljivosti i državne tajne potrošili skoro 800 miliona evra, samo na potpis Novaka Nedića, kao da smo policijska država u najmračnije doba sovjetskog komunizma“, saopštio je Peđa Mitrović, generalni sekretar SSP i narodni poslanik komentarišući analizu Fiskalnog saveta i trošenje budžetskih rezervi pod oznakom „strogo poverljivo“ i „državna tajna“.

„Mali je budžet Srbije razorio prvo započinjanjem projekata koji ne doliče ni mnogo bogatijim zemljama od Srbije, a onda uvođenjem potpune netransparentnosti u načine trošenja para. Pošto im smeta da bilo ko viče car je go, dok oni otkrivaju malete najveće pljačke u istoriji Srbije zvane Expo, odlučili su da ugase i Fiskalni savet koji je ovo otkrio“ istakao je Mitrović.

„Pozivamo tužilaštvo da započne istragu o zloupotrebi novca sa pozicija budžetske rezerve, jer je iz pisanja Fiskalnog saveta više nego jasno da se stotine miliona evra građana Srbije zloupotrebljava za obavljanje stranačkih poslova SNS-a. Dokle god se istraga ne pokrene i neko od najviših državnih funkcionera ne završi u zatvoru, bilo da je to Novak Nedić ili Siniša Mali, neće se zaustaviti urušavanje države Srbije od strane SNS-a“ zaključio je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari