Na tender za turističke objekte Internacionala CG na Kopaoniku javila se samo MK grupa sa partnerom austrijskom Turističkom grupom Falkenštajner Miheler, objavila je juče Agencija za privatizaciju.

Kako se navodi u saopštenju, savetnici Agencije za privatizaciju analiziraće podnete kvalifikacione i dodatne dokumentacije jedinog ponuđača, posle čega će Tenderska komisija i formalno konstatovati da li se MK grupa sa Falkenštajner Miheler turističkom grupom kvalifikovala za otvaranje finansijske ponude. Agencija za privatizaciju Srbije (www.priv.rs) je 31. jula 2008. po drugi put objavila tender za Hotel Grand i ostale turističke objekte kompanije Internacional CG na Kopaoniku, po minimalnoj ceni od 23 miliona evra. Osim Granda na tenderu je ponuđen Hotel Sunčani vrhovi, i stambene jedinice na Kopaoniku i restoran Zvrk. Cena je za 22 miliona evra niža nego na prvom tenderu, kada je najniža cena bila 45 miliona evra.

Prvi tender raspisan je 27. decembra 2007. godine ali je 24. marta proglašen neuspelim jer niko nije dostavio obavezujuću ponudu. Javni poziv za učestvovanje na tenderu objavljen je u beogradskom dnevnom listu Politika, a u ponedeljak 4. avgusta 2008. godine biće objavljen i u londonskom Fajnenšel tajmsu. Kao preduslov za dostavljanje ponuda, učesnici na tenderu će morati da dostave licitacionu garanciju od šest miliona evra. Jedan od uslova je da je ponuđač firma koja posluje na međunarodnom tržištu i raspolaže zaštićenim znakom (brend) u odmorišnom hotelijerstvu sa najmanje četiri internacionalne zvezdice, a posluje sa najmanje 10 hotela u odmorišnom hotelijerstvu od kojih svaki mora imati četiri zvezdice. Investicionim programom je predviđeno da novi vlasnik zadrži postojeće funkcije hotela i apartmana najmanje sledećih 10 godina, da obezbedi nivo kvaliteta od najmanje četiri međunarodne zvezdice za hotel Grand u roku od dve godine od dana preuzimanja, a za Hotel Sunčani vrhovi u roku od tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari