MMF: Rast u 2021. pet odsto

Ostavite komentar


  1. A kojom to magijom misle da ostvarimo kad pandemija jos uvek traje a to znaci ce se postojeca staza u privredi produziti??!!!

  2. Ma divno. Ko bude imao priliku da procita izvestaj MMF-a shvatice da nije bas tako bajno. Od 6-7 obaveza do kraja 2020, samo smo jednu zavrsili i to sa danom zakasnjenja. Nista drugo iz plana nije ispunjeno.
    Ima dosta interesantnih stvari u izvestaju, kao na pr. pomoc Air Srbiji od 100 miliona Eur u 2021 godini!?!? U izvestaju se nigde ne spominje koliko ce partner uloziti, pa ispada da mi spasavamo kompaniju, a arapi uzimaju profit?!
    Spoljni dug predvidja se da raste, a budzetski deficit neprekidno raste do 2026. Izvoz stagnira a uvoz raste, pa time i debalans skace. Predvidjen rast plata u javnom sektoru, dok u privatnom manje vise stagnira. Zanimljiva projekcija je da za par godina, budzet za penzije pada ?!?
    U svakom slucaju, izvestaj i Zvoncicina obecanja su kao nebo i zemlja. Pitam se pitam, kome verovati ?!?

    1. Neznam zasto te ne angazuju kao analiticara posto u sve se razumes u ino sto se najmanje razumes

  3. Ljudi, kraj godine je! Ajde da čujemo najpre vajne analitičare koji su predviđali katastrofu, šta sad kažu? Gligorov juče kaže da je pad BDP-a 3.2%, a sratistički zavod da je tri puta manji. Zar mislite da statistički zavod može da obmanjuje ceo svet? I čemu se raduju sveznalice koji u životu ništa ozbiljno nisu radili, ali se, eto, u sve najbolje razumeju?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.