MMF: Stabilni pokazatelji

Ostavite komentar


  1. Pokazatelji su mnogo bolji od očekivanih, tako da Srbija sada može da poveća plate i penzije.

  2. Vlada Republike Srbije je u prethodnom periodu naporno radila, sprovodila politiku stednje i reformi koje su urodile plodom i makroekonomski i fiskalni pokazatelji su dobro ocenjeni od strane MMF-a. Potrebno je nastaviti sa ovakvom politikom da bi se situacija u zemlji jos vise popravila.

  3. Medjunarodne institucije konacno hvale Srbiju, sto znaci da postajemo normalna drzava.

  4. Nisu bile uzalud one oštre mere štednje i započeta reforma u javnom sektoru. Rezultati su tu a tek će biti novih smanjenja troškova u sledećem periodu.

  5. Imati rezultate znači imati i uspeha, što pokazuje i ovaj pregovor koji je završen u korist Srbije.

  6. Oni su zadovoljni našim radom, zato su nas i podržali što se tiče povećanja plata.

  7. Znao sam da ce mmf da nas pohvali. Svi su se trudili i cela drzava radi zajedno da nam bude bolje. Ovo je super uspeh

  8. Bilo je za očekivati da ocena MMF-a bide pozitivna, rezultati nisu izostali i sad konačno mogu da se povećaju i plate i penzije, baš kako je i predviđeno i najavljeno od strane premijera!

  9. Hoće li i na ovu vest oni koji se protive reformama da zagalame na sav glas? Mene lično raduje uspeh moje države i na kraju krajeva sve je to plod mukotrpnog rada i odricanja svih nas. Zaslužili smo dobru ocenu.

  10. Najvažnije od svega je da nam je stabilno stanje u budžetu i da imamo mogućnost za najavljeno povećanje plata i penzija.

  11. To što se i MMF složio po pitanju povećanja plata i penzija samo nam potvrđuje da Srbija zaista ostvaruje odlične rezultate i da nam je stanje u budžetu stabilno.

  12. Konacno je Srbija krenula da napreduje. Trebalo nam je skoro pa citava vecnost. One demokrate su nas zakopale strasno.

  13. Kako je lepo kad imamo da se pohvalimo lepim vestima i da se njima istovremeno radujemo. Nekako uvek zaboravimo da se neko za to zalagao, da je neko radio na tome. I naravno, dobre stvari se uvek zaboravljaju. Ja nisam jedna od takvih zlonamernih, pohlepnih ljudi, pa zato hvala Vladi Srbije na ovome.

  14. Srbija je protekle četri godine stedela i stezala kajš, sada je došao momenat rasta.

  15. Bitno je da se ide napred, a verujem da niko nece bezati od povecanja primanja cim se stvore realni uslovi,jos je ve "tazo".

  16. Na osnovu ostvarenih rezultata nema razloga da MMF ne pristane na dogovor o povećanju plata i penzija.

  17. Stanje u budžetu je stabilno i to potvrđuje i MMF zato imamo mogućnost da realizujemo povećanje plata i penzija.

  18. Upravo zbog svega toga je Srbija i stvorila odlican poslovni ambijent u zadnje cetiri godine.

  19. Srbija polako sredjuje svoj ekonomski sektor posle onih katastrofa koje je pretrpeo za vreme vladavine Zutih.

  20. Stabilnost budžeta i uštede su već poznati šitoj javnosti u Srbiji a najbolje to zna premijer Vučić, on zna stanje budžeta i njegovo punjenje.

  21. Nisu imali kud, svi pokazatelji su bolji od njihovih očekivanja, Srbija je na putu oporavka.

  22. Konacno i mmf morao da prizna da Srbija ide brzim koracima ka boljoj finansijskoj situaciji

  23. Milsim da je vlast resila mnogo velikih problema i da zbog toga dobijamo pohvale od MMF a verujem da ce i problemi koji su ostali biti uspesno reseni.

  24. Uspostavljena je fiskalna stabilnost, nema prepreka da Srbija ne prodje i sestu reviziju aranzmana.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.