MMF za povećanje plata samo prosveti i zdravstvu

Ostavite komentar


  1. Sramota,penzioneri su jedini koji se nisu bunili prilikom smanjenja penzija radi sprovodjenja reformi.

  2. Šta ono reče VUČIĆ, DAJEON mm

    Šta ono reče Vučić, da je on MMF, veći od MMF, a njemu spolja niko neće naređivat, šta on sme ili nesme da uradi u svojoj zemlji, ja baš nešto ne verujem, ali evo mu prilike da to ina delu dokaže?

  3. Zvaničan stav MMF-a je takav kakav je. Mislim da ćevlada pronaći modus za još povećanja u skoro svakom sektoru delatnosti.

  4. Ekonomski oporavak Srbije je prema procenama predstavnika MMF prevazisao sva ocekivanja i to ce biti dobra pregovaracka osnova da se odbori povecanje plata i penzija jer je vise nego jasno da se javnim budzetom odgovorno upravlja i da se sredstva racionalno trose.

  5. Dakle stvarno smo neverovatan narod. Treba MMF da nam kaze notornu istinu koju svi znaju ali nece da kazu – pa naravno da su ove dve oblasti najvaznije i dva resorna ministra su i sami mogli to valjda da znaju. A ostale javne sluzbe skratiti jer ne mogu 2 zaposlena u privatnoj privredi da izdrzavaju 1 cinovnika a jos povrh toga 1 zaposleni u privatnoj privredi i 1 penzionera. To nema u EU! Izgleda da nam MMF sluzi za pokrice vladajucih struktura da ne bi one rekle narodu surovu istinu svoje nesposobnosti da dignu privatnu privredu i skrate javne sluzbe.

  6. Zdravstvo i prosveta jesu važne oblasti, ali pravo na povećanje imaju i ostali zaposleni kojima je to povećanje potrebnije.

  7. Premijer je dao obećanje da će do povećanja plata doći, zato verujem da će se i MMF ipak na kraju složiti i da će premijer ispuniti dato obećanje.

  8. Ako su plate i penzije umanjene, ne radi se o povećanju, već o (po)vraćanju uzetog. Smanjenje penzija i plata samo onima koji su na državnim jaslama je narušavanje ustavnog princija o ravnopravnosti građana, jer uravnoteženje šlogiranog budžeta ne može biti obaveza samo jednog dlea građana koji imaju određena primanja, već svih građana koji imaju određena primanja, jer se iz tog budžeta zadovoljavaju i njihove potrebe, a ne asamo potrebe onih prvih. Ovim se Ustavni sud nije bavio kada je ocenjivao ustavnost zakona o otimanju plata i penzija. Naravno, princip jednakosti i ravnopravnosti je stran ekonomistima jer se oni drže brojki i samo brojke razumeju. Vraćanje plata, a ne i penzija dovodi do dodatne neravnopravnosti građan, jer ispada da sada stabilizacija budćeta ostaje uglavnom na penzionerima. Ako je nešto umenjeno određenoj kategoriji građana privremeno, onda i povraćaj mora da ide svim tim građanima. Prilično jednostavno, da bi to ekonosmiti i naša vlast na čeču sa (pri)pravnikom bolje shvatili, to vam je kao i 2+2=4.

  9. Ne miriše na dobro,ljudi su zaista izcrpljeni šparajući i čekajući malo bolja vremena koja oni opet odlažu.

  10. Svako povećanje treba da bude usaglaženo sa snagom budžeta i toga se treba držati kod odlučivanja o njemu.

  11. Bice jos sastanka sa MMF om i docice do naljboljeg resenja! A.Vucic svakako ce da drzi svoj obecanje ni sumnje nemam o tome!!!

  12. Kada bi MMF on ne bi ni dao penzije a kamo li povecanje penzije.Za njih su penzioneri isluzene rage koje opet to MMF-u,posle prestanka rada ne treba ni da zive.Zalosno.

  13. Za pocetak nek bude samo u prosveti i zdravstvu, a kako napredujemo verujem da ce ubrzo doci do poboljsanja plata i u ostalim delatnostima.

  14. sara: Ako je prema nekom učinjena nepravda onda su to penzioneri. Njima su najviše smanjene penzije a u prošlom povećanju su dobili najmanj procenat. Kako stvari stoje sda neće imati nikakvo povećanje.

  15. Aleksa: Naravno da će vlada iznaći načina da se plate i penzije povećaju . Sada je samo pitanje koji će to biti procenat.

  16. Ne slazem se sa izvestajem MMFa,penzioneri zasluzuju povecanje plata,jer se jedini nisu bunili kad su im penzije smanjene.

  17. Bice povecanje po ekonomskim mogucnostima , budimo srecni zbog toga, neki prethodni su neopravdano dizali plate i penzije pred izbore.

  18. Nesvidje mi se izvestaj MMF,povecavaju plate u zdravstvu,a mi obicni gradjani i nismo bas zadovoljni uslugama zdrastvenih radnika.

  19. Ali zdravstvu vise, nego prosveti.Zdravstvo mora imati vece plate jer to velika vecina njih to zasluzuje za razliku od prosvetara.

  20. Ne slazem se sa MMF-om,nisu zasluzili prosvetni radnici povecanje plata,oni malo malo pa strajkuju,a deca nam i nemaju bas zavidno znanje.

  21. Neki su ovaj isti MMF terali jer su "morali" pred svake izbore povecati plate i penzije i tako praviti nedemokratske uslove pred izbore (2000-2012) .Vidim neki bi takvu trulu demokratiju i trulu ekonomiju opet , kao da zaboravljaju da su nas dosovci takvcim ponasanjem upropastili.Povecanja ce biti , ali iskljucivo ekonomski opravdanog.

  22. To je stav MMF-a, ali ja verujem da će premijer na pravi način postupiti i da će povećanje uslediti svima, baš kako je to on i obećao.

  23. Biće onako kako to naša vlada kaže, a po njima prostora za povećanje za sve ima. Tako da verujem više svojoj vladi, nego MMF-u.

  24. Pregovori jesu teski ali verujem da ce Vlada uspeti da dogovori povecanje plata i penzija

  25. Podrzavam ovu odluku. Ako treba da se strpimo zarad nase bolje buducnosti i buducnosti nase dece, narod treba da bude ujedinjen i slozan.

  26. Dug koji naša zemlja ima je ogoman i datira iz prethodnih perioda. Premijer zna da narod loše živi i da je pretrpeo velika odricanja. Ostaje nam da vratimo što su drugi opljačkali da bi naša deca mogla da imaju normalnu državu.

  27. Ne sumnjam da ce Vucic da se izbori za povecanje plata i to ne samo u zdravstvu i prosveti.

  28. Mislim da ako prosvetari i zdravstveni radnici mogu da očekuju povećanje onda bi trebalo povećati platu i drugim zaposlenima.

  29. Gradjani Srbije zive tesko, stezali su kais kako bi reforme uspele sto je sam MMF priznao, tako da povisica plate je svima neophodna. Tako da je nakon svega velika sramota da se ovako prema nama ponasaju.

  30. Vučić je čvrsto obećao povećanje plata, a znajući da je on čovek koji stoji iza svojih obećanja ne bi trebalo da problema oko povećanja, tako da iskreno verujem da će se postići neki dogovor sa MMF-om.

  31. Pošto su smanjenja primanja bila u skladu sa potrebama, i povećanja će biti u skladu sa trenutnim mogućnostima. Nadam se da će uskoro naše mogućnosti biti mnogo veće, za opšte dobro svih.

  32. Neka nam daju i ovu jednokratnu pomoc necemo da se bunimo. Srbija je na pravom putu i to je jedino bitno.

  33. Sto se mene tice vazno je da se Srbija reformise i uvede zakone koji ce da se postuju. Da li ce sada ili za 6 meseci da povecaju plate i penzije nije toliko bitno.

  34. Мисија ММФ оценила је да је економски опоравак Србије превазишао њихова очекивања и изнели су само речи хвале за досадашњи учинак фискалне консолидације.

  35. И поред похвале за велики економски напредак Србије ММФ није за било какво повећање плата и пензија све до наредне године јер сматра да би се тиме нарушила економска стабилност, али ће влада покушати да пронађе решење за обећања повећања.

  36. Znamo da MMF ima svoje parametre na osnovu kojih odlučuje, ali znamo i da je naš premijer podjednako oprezan i da sada sigurno ne bi rizikovao sve što smo postigli, niti ima razloga za to. Setimo se samo da nije popustio ni pred izbore, tako da ako govori o povećanju plata i penziija sigurno ima realno pokriće za to.

  37. Svako ce gledati da brani interese svoje struke ali plate u prosveti i u zdravstvu su male svaka pomoc od strane drzave bi dobrodosla. Nadam se da ce doci do kompromisnog resenja izmedju Vlade i predstavnika MMF-a i da cemo uskoro znati o kolikom povecanju se radi.

  38. Za sve ce da se nadje resenje samo treba strpljenja nemoze sve preko noci da bude odma ko u bajci sigurnim koracima ka boljitku.

  39. Realno povećanje bi prijalo svima, ali ako je zbog bolje budućnosti poželjno da nema povećanja, strpićemo se još malo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.