Moguć stečaj Železnice Srbije zbog duga radnicima

Ostavite komentar


  1. Ista se prica ponavlja i sa radnicima preduzeca za zeleznicko ugostiteljstvo i turizam „ZELTURIST“ DOO ciji je osnivac upravo Vlada Srbije a cijim se radnicima duguju neisplacene plate i doprinosi za period od novembra 2013. godine zakljucno sa martom 2015. godine, ukupno 17 neisplacenih plata i doprinosa. Da li slucajno ili ne dva poslednja direktora u pomenutom „ZELTURIST-u“ bili su bas „kadrovi“ SNS-a – Kolaric i Lugonjic, koji su nasledili i ranije dugove ali u njihovom mandatu su ostali dugovi koji nisu namireni i koje uz ministarku u cijem je resoru i zeleznica Zoranu Mihailovic direktni krivci za preduzece koje je propalo a imovina pokradena i razneta. Takodje napominjem da su radnici tuzili „ZELTURIST“ i da imaju sudska Izvrsna resenja u svoju korist koja datiraju jos iz 2015. godine bas od kada su Vucicevi „napredni“ naprednjaci na vlasti na celu sa njim koji se hvali da ima suficit u budzetu a u isto vreme ne vraca dug radnicima preduzeca po osnivackom aktu u vlasnistvu upravo Vlade Srbije na cijem je celu bio a i sada je – nesumnjivo. Na kraju ce se verovatno „pitati“ i sud u Strazburu posto u ovoj zemlji ocigledno nema pravde a i odluke ovdasnjih sudova se ne postuju.

  2. Одмах на извршење и то на локомотивама или на шинама и све у отпадно гвожђе.

    1. Не мора тако, има толико објеката који више не требају Железници Србије, а ти објекти (станови, стражаре, напуштене станичне зграде и ко зна шта још) трба продати заинтересованим. Несрећа је што су углавном, сви ти објекти у лошем стању, тако да не може нека велика цена да се добије. Али боље и то него средства за рад.

      1. Hotel „ZELEZNICAR“ u Vrnjackoj Banji je namerno prepusten propadanju i kradji, da bi neko iz strukture „napredne“ vlasti uzeo ga na poklon iako se nalazi u ekstra zoni vrnjackog parka. Inace poslednje obavestenje glasi da su „ZELEZNICE SRBIJE“ hotel poklonili Vrnjackoj opstini koja ce ga prodati na konto komunalija i predhodnih dugovanja a radnicima se duguju 17 neisplacenih plata. Toliko da se zna.

    2. Радници такозваног сектора возног угоститељство 10 година на пут иду без дневница. Не примају плате, поставља се питање да ли краду или шверцују. Полиција зна али не предузима ништа. Тужилаштво ћути и прави се лудо. Главно коло воде фамилије Лугоњић, Петровић и остале сви чланови СНС.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.