Momirović: Do kraja naredne godine sporazum o ekonomskom partnerstvu Srbije i J. Koreje 1foto FoNet/Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine/Đ.K.

Postoji veliki potencijal za dalji razvoj ekonomskih odnosa Srbije i Južna Кoreje i zato je važno da se ubrzano radi kako bi do kraja naredne godine bio zaključen sporazum o ekonomskom partnerstvu između dve zemlje, koji će doneti konkretne rezultate, izjavio je danas u Seulu ministar trgovine Tomislav Momirović.

On se tokom boravka u zvaničnoj poseti Južnoj Кoreji sastao sa predsednikom i generalnim direktorom КIA korporacije, Hoom Sungom Songom, sa izvršnim potpredsednikom kompanije „SК“, drugom najvećom korporacijom u Кoreji koja ima prihod veći od 160 milijardi evra i predstavlja jednu od vodećih korejskih kompanija u oblastima energetike, telekomunikacija i naprednih tehnologija.

Takođe, imao je sastanak i sa predstavnicima korejske Agencije za promociju trgovine i investicija (КOTRA), kao i sa njihovom asocijacijom za promociju uvoza (КOIMA).

Momirović je kazao da su otvorene više nego konkretne prilike za srpske kompanije, kao i da je uveren da će rezultati te posete biti značajni za ekonomski razvoj Srbije.

„Republika Кoreja je zemlja koja je u prethodnim decenijama pokazala izuzetan ekonomski rast i ekonomsku ‘žilavost’, postavši lider u novim tehnologijama i avangardnim industrijama. Za nas je od izuzetnog značaja da, pored investicija i izvoza, izgradimo čvrstu razmenu znanja i informacija sa ovom zemljom“, istakao je Momirović.

Dodao je da će se kombinovanjem potencijala Srbije sa njihovim iskustvom i inovacijama stvoriti nove šanse za kompanije dve zemlje, za mlade ljude u Srbiji, kao i za sve građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari