Momirović: EXPO 2027 će biti najveći događaj ikada organizovan u Srbiji 1foto FoNet/MGSI

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio da je današnja odluka da Srbija bude domaćin međunarodne izložbe EXPO 2027, velika pobeda i znak poverenja zemalja koje su joj dale prednost u odnosu na konkurente i da će to biti najveći događaj ikada organizovan u Srbiji.

„Naši konkurenti u ovoj trci, ali i naši prijatelji, Španija, SAD, Argentina i Tajland, imali su takođe dobre prezentacije i nastupe. Čestitam i njima“, naveo je Momirović u saopštenju.

On je dodao da će EXPO 2027. privući više milijardi evra investicija u ekonomiju Srbije i više miliona posetilaca, što automatski znači više poslova za domaću industriju.

„EXPO 2027. će uvećati prepoznatljivost Srbije širom planete na nivo o kome mi u ovom trenutku ne možemo ni da sanjamo. Srbija je spremna da ugosti sve koji 2027. godine budu došli na EXPO“, rekao je Momirović.

Za domaćina izložbe EXPO 2027 Srbija je danas izabrana u Parizu, pobedivši u sva četiri kruga glasanja na Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE).

Srbija je u sva četiri kruga imala najveći broj glasova, a u poslednjem krugu jedini protivkandidat joj je bila Španija.

Srbija je bila jedan od pet kandidata za ovu izložbu, pored SAD, Tajlanda, Španije i Argentine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari