Momirović najavio pregovore sa Južnom Korejom o sporazumu o slobodnoj trgovini 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović rekao je danas da uskoro putuje u Južnu Koreju da započne pregovore o potpisivanju sporazuma o slobodnoj trgovini.

„Koreja je zemlja koja je nekada bila jako siromašna, ali odavno se o njoj ne priča kao azijskom tigru, nego o zemlji koja spada u najrazvijenije svetske ekonomije“, rekao je Momirović gostujući na TV K1.

On je rekao da Južna Koreja spada u 20 najrazvijenih zemalja u svetu i da je ušla u petu industrijsku revoluciju.

Koreja, kako je rekao, „ima najmodernije automobile, tablete i celu industriju vezanu za IT“.

„Cilj nam je da sa Južnom Korejom potpišemo sporazum o slobodnoj trgovini, da i tamo izvozimo još više proizvoda i dodatno uvežemo ekonomije, da se povećaju investicije, koje nose visoke plate i visoke tehnologije“, rekao je Momirović.

On je, na pitanje da li i u januaru 2025. godine može da se očekuje akcija „Najbolja cena“, rekao da će resorno ministarstvo pratiti cene, ali da ne može unapred da obeća da će se akcija ponoviti.

„Pratićemo situaciju sa cenama, lako je reći biće cene još niže, ali to bi bilo pomalo neodgovorno, u ovom trentku je o tome rano govoriti“, rekao je Momirović.

Dodao je da su plate u Srbiji daleko ;odskočile od svih zemalja CEFTA sporazuma.

„U Srbiji su daleko veće plate nego u regionu, ali nije cilj da se merimo sa neposrednim komšijama, cilj je da se dostignu Hrvatska i Mađarska“, rekao je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari