Momirović nastavlja obilazak marketa: Hrana za kućne ljubimce u akciji 'Najbolja cena' jeftinija i do 50 odsto 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Na proizvode i hranu za kućne ljubimce u Srbiji se godišnje troši više od 100 miliona evra i zato je u akciju „Najbolja cena“ uvrštena i hrana za njih, koja je jeftinija i do 50 odsto, izjavio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

„Suva hrana za životinje, naše kućne ljubimce, sada je dostupna po ceni nižoj do 50 odsto, što je značajna ušteda za sve vlasnike ljubimaca. Time pokazujemo da mislimo na sve građane, uključujući i one koji brinu o potrebama svojih ljubimaca“, kazao je Momirović, nakon obilaska maloprodajnog objekta Maxi u Obrenovcu, saopštilo je ministarstvo.

On je dodao da u Beogradu ima više od 200.000 kućnih ljubimaca i da se njihov broj povećava iz godine u godinu.

„Da vi sada jedan proizvod, recimo suvu hranu za životinje, plaćate 137 dinara, a do 1. septembra ste izdvajali za isti proizvod 275 dinara, onda vam je jasno kolika je to ušteda u kućnom budžetu“, rekao je ministar.

Momirović je naveo da se sve veći broj prodavnica pridružuje ovoj akciji, kao i da se radi na proširenju ove inicijative kako u većim gradovima, tako i u manjim sredinama, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari