Momirović o protestu protiv Rio Tinta: Pokušaj da se zaustavi razvoj Srbije 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je eksploatacija litijuma neverovatna šansa za Srbiju, navodeći da su plate u industriji litijumskih baterija veće od 4.000 evra, saopštilo je Ministarstvo.

Komentarišući protest u Loznici, Momirović je rekao da se ovde ne radi o protestima zbog brige za ekologiju u Srbiji i da ljudi treba da znaju da ima stotinu rudnika u Srbiji koji se eksploatišu decenijama, a koje niko ne pominje.

„Protesti su pokušaj da se zaustavi razvoj Srbije. Jednom su već pokušali da stopiraju podizanje RTB Bora koji svake godine generšie dodatnih 300 miliona evra prihoda za građane Srbije. Isti ti ne žele da dozvole da se tako nešto ponovi, jer nikome nije u interesu ubrzani ekonomski rast jedne male države koja vodi suverenu ekonomsku politiku“, kazao je Momirović.

On je naveo da je industrija litijuma industrija budućnosti koja generiše velike plate i koja bi značila nekoliko milijardi evra prihoda za Srbiju svake godine, uz ocenu daa je ovo najveća prilika da Srbija napravi odlučan iskorak kada je reč o približavanju ekonomskom standaradu najrazvijenijih država Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari