Momirović: Odobrena prva građevinska dozvola na deonici autoputa Preljina-Požega

Ostavite komentar


  1. Kakva je to naopaka logika da se najopterećeniji put u Srbiji, od novog Beograda do Surčina radi na kraju. Iako je to početni deo prve deonice Od Beograda do Obrenovca na Koridoru 11. Ova deonica ima više saobraćaja dnevno nego što će Moravski koridor imati za 6 meseci.

    1. Ma kakav Moravski koridor,kakvi bakraci!Samo je vazanBeograd,niko drugi ne teeba ni da ima ni asfalt,a kamoli autoput!

      1. Pogrešno ste protumačili moj komentar. Moravski koridor jeste neophodan ali sa 4 umesto 6 kolovoznih traka. Na tom potezu je sve manji broj stanovnika, i taj trend će se nastaviti. Magistralni put sa 4 kolovozne trake bi zadovoljio sve potreba tamošnje privrede i naroda i uštedelo bi se 400 – 500 miliona evra. Zar vam nije sumnjivo što je taj koridor ekspresno prošao sve procedure dok se važniji projekti odlažu već osmu godinu. Da svaki dan morate da
        milite Surčinskom ulicom duže od sat vremena, imali bi ste više razumevanja.

        1. Kruševljani, a i ja sa njima, nikako da ukapiramo šta će nam moravski koridor. Ka Čačku idemo samo u letnjoj sezoni, ako se uputimo u CG, a logično, preko čitave godine koristimo koridor 10 za BG, NS, Mađarsku, Niš, Grčku…
          Jedino ako je gospodi na vlasti potreban još jedan izvor za muljažu.

    2. O čemu mi pričamo, kada najvažnija i najopterecenija deonica autoputa u Srbiji, a to je obilaznica oko Beograda još nije završena. A svi eksperti koji su počinjali autoput od njive do njive ili vodili katastrofalni projekat (Ljig – Preljina), i dalje sede na istim mestima i odlučuju. A sta je sa autoputem ka prijateljski Rumuniji, nikoga ne zanima svi hoće samo ka Hrvatskoj i Bosni. Umesto da gradimo pravce tamo gde nam je najbolje tržište da izvozimo, a to je Rumunija, Kosovo, Albanija, mi sve kontra.

  2. Treba grad Beograd da se poveze sa autoputem Milos Veliki ako mu treba izlaz na autoput. Netreba da ceka da vecito za njega radi cela Srbija.Taj put povezuje centralnu srbiju sa Evropom ato je u interesu cele Evrope a ne sto neki misle da je to put za odmor.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.