Momirović se pismom žalio na Drakulića, on odgovorio: "Koliko je neozbiljan ministar, toliko je neozbiljno i pismo" 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ-FoNet/ Nenad Đorđević

„Koliko je neozbiljan ministar, toliko je neozbiljno i pismo“, kaže za Nova.rs Zoran Drakulić, biznismen i predsednik Srpskog kluba „Privrednik“, komentarišući pismo koje je ministar Tomislav Momirović poslao članovima tog kluba i žalio se na njega, prenosi N1.

„Zamislite kad bih ja komentarisao Tomu Momirovića. Uopšte mi ne pada na pamet. Koliko je neozbiljan ministar, toliko je neozbiljno i pismo… Gde njega da komentarišem“, navodi Zoran Drakulić.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović uputio je pismo svim članovima, kako bi im “skrenuo pažnju na javne nastupe njihovog rukovodstva”.

On je u dopisu naveo da je “Privrednik” bio simbol ljudi usmerenih na privredu i ekonomiju, a da “sve više postaje prostor za promociju političkih poruka i ličnih ambicija kroz medijske nastupe”, navodi Nova.rs.

Pismo zapravo dolazi samo 10 dana nakon što je objavljena studija, čiji je Zoran Drakulić jedan od autora, a u kojoj piše da bi zarada od kopanja litijuma u Srbiji po glavi stanovnika iznosila 2,6 evra godišnje po glavi stanovnika.

„Nije mi namera da se mešam u upravljanje vašim Klubom, niti da komentarišem kakve se poruke šalju izborom predsednika Kluba kome su propali svi biznisi, koji je više puta bankrotirao i koji mesto predsednika Kluba koristi da u medijima reklamira ne samo svoj, složićete se, poprilično skroman biznis trgovine peletom, već i različite političke stavove“, napisao je Momirović.

On je konstatovao da nije njegove da komentariše javne nastupe „vašeg rukovodstva, niti je to stvar kojom bi trebala da se bavi Vlada Republike Srbije, ali svakako osećam obavezu da izrazim svoje žaljenje što pozicija predsednika Kluba privrednika i vaša uloga u našem društvenom sistemu nije daleko ozbiljnija i da kroz partnerski dijalog sa kreatorima ekonomske politike dalje unapređujemo poslovni ambijent u Srbiji“.

„Na žalost, umesto toga, svedoci smo da se danas Klub direktno upotrebljava za slanje ličnih političkih poruka, kroz veoma aktivno učešće na političkoj sceni Srbije. Ne postoji nijedno zakonsko ograničenje da se kroz Klub ‘Privrednik’ aktivno uključite u politički život Srbije. Legitimno je da, ukoliko imate tu ambiciju, uđete u političku borbu, izađete na izbore i pokušate da pridobijete poverenje naroda i preuzmete vlast u Srbiji“, napisao je između ostalog Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari